Ο Christian Bale θυμήθηκε την φορά που, χρόνια πριν, κατά τα γυρίσματα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας American Hustle, υπερασπίστηκε την Amy Adams όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας David O’Russell, της έκανε τη ζωή δύσκολη.

O σκηνοθέτης έκανε συνεχώς παρατηρήσεις, φώναζε και μείωνε την Adams, κάνοντας την να νιώθει εξαιρετικά καταβεβλημμένη όσο δούλευε μαζί του.

Μάλιστα, το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε όταν η Adams έμαθε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του American Hustle ότι έπαιρνε λιγότερα χρήματα ως αμοιβή από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της.

Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός ήταν απογοητευμένη και είχε εξομολογηθεί ότι έκλαιγε στα γυρίσματα της ταινίας, κάτι που ο Bale παρατήρησε πριν επέμβει ο ίδιος.

Ο 48χρονος ηθοποιός βρήκε τον σκηνοθέτη της ταινίας και του είπε να σταματήσει να είναι κόπανος.

Η Amy Adams έμαθε για την αδικία σε βάρος της αμοιβής της -μόνο και μόνο επειδή ήταν γυναίκα- από ένα e-mail της Sony που έφτασε από λάθος στα χέρια της. Ανοίχτηκε για πρώτη φορά για το πόσο άσχημα πέρασε δουλεύοντας με τον Russell 6 χρόνια πριν, μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό GQ.

O Bale, μιλώντας στους Los Angeles Times, πήρε μία πιο μεσοβέζικη θέση αναφέροντας ότι αποφάσισε να επέμβει καθώς «ήταν κρίμα καθώς έχουν και οι δύο απίστευτο ταλέντο» μιλώντας αφενός για τον Russell και αφετέρου για την Adams.

Ο David O’ Russell πάντως έχει ιστορικό σε κακή συμπεριφορά σε γυρίσματα. Το 2004 είχε τσακωθεί με την Lilly Tomlin στα γυρίσματα της ταινίας I Heart Huckabees και επί 2 λεπτά της φώναζε χρησιμοποιώντας τη λέξη «fuckin’» γύρω στις 15 φορές.

Κι ο Christian Bale στο παρελθόν είχε βάλει τις φωνές σε έναν τεχνικό γιατί έμπαινε στο πλάνο στη διάρκεια μιας σκηνής και είχε φτάσει στο σημείο να πει πως δεν θα συνεχίσει στην ταινία αν δεν τον απολύσουν. Λίγο καιρό μετά είχε βγάλει μια ανακοίνωση ζητώντας δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.