Ο Γιώργος Τρομάρας δεν είναι πια εδώ. Ο γνωστός Έλληνας παλαιστής, ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή και πέθανε μετά από πολυήμερη παραμονή σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Ο 75χρονος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια πολλά καρδιακά προβλήματα και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια που τον οδήγησαν στη ΜΕΘ. Εξ αρχής οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του και για πρώτη και τελευταία φορά ο Τρομάρας έχασε τη μάχη.

Ο 75χρονος αφήνει πίσω του τη γυναίκα του και τον γιο του, τον Κώστα, ο οποίος ασχολείται επίσης με το δυναμικό τρίαθλο και ακολουθεί τα χνάρια του μπαμπά του. Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη (27/1) στις 12 το μεσημέρι στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Γιώργος Τρομάρας: Το who is who

Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν ένας θρύλος της ελληνικής πάλης και της Ελλάδας των περασμένων δεκαετιών εν γένει. Ηθοποιός, μασίστας και παλαιστής με δύο πρωταθλήματα Ελλάδας στην ελευθέρα πάλη και πρωταθλητής Ευρώπης στην επαγγελματική πάλη, ο Τρομάρας είχε γίνει σημείο αναφοράς για την Ελλάδα του ’80 και του ’90.

Γεννημένος το 1947 σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, στην Αγία Σοφία, ο Τρομάρας έδειξε κλίση από μικρή ηλικία στην πάλη και τη μυική δύναμη και έδινε σόου σε όλη τη χώρα με challenges. Σε κάποια απ΄αυτά είχε καταφέρει να λυγίσει χοντρά σιδερικά, να σπάσει χοντρές αλυσίδες, να σηκώσει αυτοκίνητα, να ανοίξει ελατήρια των 400 κιλών με τα δόντια και να σύρει ολόκληρες αμαξοστοιχίες. Η ικανότητα και η δύναμη του ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και είχε παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυϊκής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη.