Στα 95 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Gina Lollobrigida, η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός που άφησε ιστορία στον κινηματογράφο, ενώ ήταν σύμβολο του σεξ κατά τη δεκαετία του 1950 και του 1960.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927 στο Σουμπιάκο, ένα γραφικό χωριό στα περίχωρα της Ρώμης. Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετακόμισαν στη Ρώμη. Μπορεί να παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, ωστόσο το μόντελινγκ μπήκε στη ζωή της εντελώς αναπάντεχα.

Η Gina Lollobrigida τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων του κινηματογράφου, την άνοιξη του 1947, όταν ένας φίλος της κατάφερε να την πείσει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Miss Roma. Παρόλο που δεν είχε το κατάλληλο φόρεμα κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Προσκλήθηκε έτσι στη Στρέσα για τους τελικούς της Miss Italy, κερδίζοντας την τρίτη θέση μετά τις Λουτσία Μποζέ και Γιάννα Μαρία Κανάλε, μελλοντικά αστέρια του κινηματογράφου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι, Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ. Συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες και στη συνέχεια κατάφερε να ακολουθήσει δύο καριέρες, κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή και το καλέμι της γλυπτικής.

Η αιτία θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο η ηθοποιός πήρε εξιτήριο από την κλινική μετά από μία πτώση που είχε στο σπίτι της. Αποτέλεσμα να προκληθεί στο μηριαίο οστό για το οποίο είχε χειρουργηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννα Μπέλλα: Η αιχμηρή απάντηση της για τις πλαστικές – «Δε θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν»