Ο Τζέρι Σπρίνγκερ, πρώην παρουσιαστής ειδήσεων και δήμαρχος του Σινσινάτι, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση του αμφιλεγόμενου και εξαιρετικά κερδοφόρου talk show, που φέρει το όνομά του, «The Jerry Springer Show» πέθανε, σε ηλικία 79 ετών.

Το «The Jerry Springer Show» ξεκίνησε την πολυετή πορεία του το 1991 και, το 1998, στο απόγειο της δημοτικότητάς του, κέρδισε το «The Oprah Winfrey Show» σε τηλεθέαση, προσελκύοντας 12 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σε μια δήλωση, η Jene Galvin, φίλη του Σπρίνγκερ και εκπρόσωπος της οικογένειας, τον χαρακτήρισε «αναντικατάστατο». «Η ικανότητα του Τζέρι να συνδέεται με τους ανθρώπους ήταν το επίκεντρο της επιτυχίας του σε ό,τι προσπάθησε να κάνει, είτε ήταν πολιτική, είτε απλώς αστειευόταν με ανθρώπους στο δρόμο που ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του», δήλωσε και πρόσθεσε «Είναι αναντικατάστατος και η απώλειά του πονάει απίστευτα, αλλά οι αναμνήσεις από τη διάνοια, την καρδιά και το χιούμορ του θα μείνουν για πάντα».

Ο συνάδελφος του Ricki Lake έγραψε στα social media: «Μόλις ξύπνησα και έμαθα αυτή την τόσο θλιβερή είδηση ​​του θανάτου του επί μακρόν φίλου μου. Ένας υπέροχος άνθρωπος».

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Piers Morgan περιέγραψε τον Σπρίνγκερ ως έξυπνο, απλό και αστείο άνθρωπο. «Μου άρεσε να δουλεύω μαζί του στο America’s Got Talent, μου άρεσε να κάνω παρέα μαζί του (μείναμε στο ίδιο ξενοδοχείο για δύο χρόνια), μου άρεσε να μαλώνω μαζί του (αγαπούσε την πολιτική του), μου άρεσαν τα πάντα σχετικά με αυτόν», πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο Τζέρι Σπρίνγκερ

Ο Σπρίνγκερ γεννήθηκε στο σταθμό του μετρό Highgate στο Λονδίνο το 1944, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι πρόσφυγες από μια περιοχή της Γερμανίας που σήμερα ανήκει στην Πολωνία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή δουλεύοντας στην πολιτική, έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και νομική στο πανεπιστήμιο.

Ήταν σύμβουλος του Robert F Kennedy και διετέλεσε δήμαρχος του Σινσινάτι από το 1977-78, αλλά αργότερα, μεταπήδησε στην δημοσιογραφία. Όπου αρχικά δούλευε σαν ρεπόρτερ και στη συνέχεια έγινε παρουσιαστής.

Το The Jerry Springer Show, που ξεκίνησε το 1991, ως ένα συνηθισμένο talk show με επίκεντρο τα κοινωνικά ζητήματα και την πολιτική των ΗΠΑ.

Αλλά σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα νούμερα, ο Σπρίνγκερ άλλαξε εντελώς περιεχόμενο, με καλεσμένους απλούς πολίτες οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα στην οικογένειά τους και στις σχέσεις τους με τους άλλους, δηλαδή σαν την εκπομπή «Από καρδιάς» με τον Αντρέα Μικρούτσικο ή «Τα μυστικά της αγάπης» με τη Σία Λιαροπούλου.

Ο ίδιος πολλές φορές έφτασε σε σημείο να υπερασπίζεται την εκπομπή του, για τα σχόλια που λάμβανε, η οποία προβλήθηκε για σχεδόν 4.000 επεισόδια.

«Θα μπορούσατε να αποφασίσετε μόνο να βάλετε στην τηλεόραση μόνο περιποιημένους, πλούσιους ανθρώπους που μιλούν τα αγγλικά της Βασίλισσας, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει ολόκληρη την κοινωνία», είχε πει το 2014. «Δε θα ήταν σωστό όλες οι εκπομπές να ήταν σαν τις δικές μου, αλλά δεν μπορεί η τηλεόραση να παρουσιάζει μόνο πλούσιους και όμορφους ανθρώπους, όπως εμφανίζονται στο «Friends. Αν κάποιος διάσημος μιλήσει ανοιχτά στην τηλεόραση για τη σχέση του ή για το με ποιον πέρασε μια βραδιά, αμέσως θα ζητωκραυγάσουμε, όταν όμως το κάνει κάποιος μη διάσημος με χαμηλό εισόδημα, το θεωρούμε trash».