Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του πρίγκιπα Χάρι ενδέχεται να του γυρίσει μπούμερανγκ, αφού οι νόμοι των ΗΠΑ δεν κοιτούν βασιλικούς τίτλους. Το θυρυβώδες παρελθόν του, που όπως έχει εκμυστηρευτεί στο βιβλίο του «Spare», αλλά και στις αλεπάλληλες συνεντεύξεις του, είχε μπόλικους εθισμούς. Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μπλεγμένος με κοκαΐνη, κάνναβη και παραισθησιογόνα μανιτάρια κατά τη νεαρή του ηλικία, επιβεβαιώνοντας τώρα τα δημοσιεύματα που είχαν κάνει γνωστές αυτές τις ευαισθησίες του.

Να όμως που η βίζα του είναι φύλλο στον αέρα τη δεδομένη στιγμή, μιας και όπως γράφει η MailOnline, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί η βίζα για τις ΗΠΑ. Από τότε που ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ απαρνήθηκαν τους τίτλους τους, μετανάστευσαν στην Αμερική. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δούκας του Σάσεξ αντιμετωπίζει αιτήματα για να δοθεί στη δημοσιότητα η αίτηση βίζας του για τις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί αν παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών πριν βρει «καταφύγιο» στην Καλιφόρνια με την οικογένεια του, το 2020. 

Το Heritage Foundation που εδρεύει στο DC εξηγεί πως η βίζα του πρέπει να δημοσιευτεί, για χάρη των Αμερικανών φορολογούμενων. Ο νόμος για τη μετανάστευση των ΗΠΑ προβλέπει σκληρές ποινές για ψέματα στους αξιωματούχους μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης και του αποκλεισμού από το να υποβάλει κανείς αίτηση για υπηκοότητα. 

πρίγκιπας Χάρι

«Η παραδοχή της χρήσης ναρκωτικών είναι συνήθως λόγος απόρριψης. Αυτό σημαίνει ότι η βίζα του πρίγκιπα Χάρι θα έπρεπε να απορριφθεί ή να ανακληθεί επειδή παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μανιταριών και άλλων ναρκωτικών», είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Neama Rahmani και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για τους βασιλείς ή για ψυχαγωγική χρήση».

Πρίγκιπας Χάρι για ναρκωτικά: «Ξεκίνησα στα 17 μου»

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του, πήρε πρώτη φορά κοκαΐνη σε ηλικία 17 ετών. Έκανε ακόμη γραμμές» σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι κατανάλωσε ουσίες κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με διασημότητες στην Καλιφόρνια και ότι κάπνιζε κάνναβη μετά το πρώτο του ραντεβού με τη Μέγκαν.

Μάλιστα, μίλησε και για τον θετικό αντίκτυπο από το ψυχεδελικό φάρμακο αγιαχουάσκα, καθώς εξήγησε πως «μου έφερε μια αίσθηση χαλάρωσης, απελευθέρωσης, άνεσης, μια ελαφρότητα που κατάφερα να κρατήσω για ένα χρονικό διάστημα».