Νέες πληροφορίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τα όσα περιέγραψε ένας πρώην σωματοφύλακας της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στα απομνημονεύματά του, Protecting Diana: A Bodyguard’s Story. Ο Lee Sansum αφηγείται πώς η ίδια επρόκειτο να ενημερώσει τους παπαράτσι για τα σχέδιά της να μετακομίσει στην Αμερική, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον Γουίλιαμ και τον Χάρι από την ασφυκτική πίεση του Τύπου.

«Ο Τύπος ήταν η πληγή της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σεν Τροπέ», γράφει χαρακτηριστικά ο Sansum και προσθέτει: «Μου είπε: ‘Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες εκεί μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω. Θέλω να πάω στις ΗΠΑ και να ζήσω εκεί για να μπορέσω να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη’».

Ο Sansum είπε ότι θυμάται να ρωτάει την Diana αν οι γιοι της θα την ακολουθήσουν, με την πριγκίπισσα να του εξηγεί ότι δεν θα της επιτρεπόταν ποτέ να τους πάρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Αν μετακόμιζε, η Νταϊάνα φέρεται να είπε: «Πιθανότατα θα μπορώ να τους βλέπω μόνο στις σχολικές διακοπές».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Θα το ανακοίνωνε μετά την επιστροφή της από το Παρίσι

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ανακοίνωνε στον Τύπο ότι φεύγει οριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Ανησυχούσα γιατί αν νομίζαμε ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων και των παπαράτσι έξω ήταν τόσο μεγάλος μόνο για τις διακοπές της, πιθανότατα θα δεκαπλασιαζόταν αν τους έσκαγε μια ‘βομβα’ τόσο μεγάλη όσο αυτή», αφηγείται ο Sansum.

Ο πρώην σωματοφύλακας είπε ότι η πριγκίπισσα πήγε πράγματι να μιλήσει στον Τύπο εκείνη την ημέρα, ωστόσο δεν κατέληξε να πει τίποτα για μια πιθανή μετακόμιση στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, στο βιβλίο του ο πρώην στρατιωτικός αντιστέκεται στους ισχυρισμούς ότι η Νταϊάνα ήταν ψυχικά ασταθής τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου της τον Αύγουστο του 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. «Μπορώ να σας πω ότι πέρασα 10 ημέρες κοντά της και ήταν ένας από τους πιο ισορροπημένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ», γράφει ο Sansum και προσθέτει: «Οφείλω να ξέρω. Έχω εκπαιδευτεί να εντοπίζω αν κάποιος είναι ανισόρροπος, είναι μέρος της δουλειάς μου. Ψάχνεις για τα σημάδια που δίνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται υπό πίεση, γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι», εξήγησε, αλλά πρόσθεσε: «Η Νταϊάνα δεν ήταν υπερβολικά θυμωμένη ή εκτός ελέγχου. Ήταν φυσιολογική και πολύ μελετημένη».

Ο Sansum περιγράφει την πριγκίπισσα στο βιβλίο του ως «έναν από τους πιο ωραίους ανθρώπους που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Ήταν υπέροχη, στην πραγματικότητα, ένας φυσιολογικός άνθρωπος που σαφώς αγαπούσε τα αγόρια της», έγραψε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Sylvester Stallone: Χωρίζει με την σύζυγό του μετά από 25 χρόνια – Του ζητάει πάνω από το 50% της περιουσίας

Ben Affleck: Viral το βίντεο που τον δείχνει να κάνει έντονες χειρονομίες προς την Lopez

Αποχώρηση-βόμβα από το Euphoria: Η Barbie Ferreira δεν θα επιστρέψει ως Kat Hernandez