Αντιμέτωπος με νέα καταγγελία για σεξουαλική επίθεση είναι ο Ράσελ Μπραντ, από μία γυναίκα η οποία κατέθεσε αγωγή σε βάρος του, κατηγορώντας τον ότι της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας το 2010.

H γυναίκα, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, αναφέρει στην αγωγή πως στα γυρίσματα της ρομαντικής κωμωδίας «Arthur», τον Ιούλιο του 2010, ο Ράσελ Μπραντ την ακολούθησε στο μπάνιο και να της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η ίδια εμφανιζόταν ως κομπάρσος στην ταινία, αναφέρει το BBC.

Ήδη σε βάρος του ηθοποιού έχουν γίνει καταγγελίες για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και συναισθηματική κακοποίηση, κάτι που ο ίδιος αρνείται υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις του ήταν «πάντα συναινετικές». Αυτή η αγωγή- που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη- είναι η πρώτη που κατατίθεται σε βάρος του για τέτοιες κατηγορίες. 

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός πριν την επίθεση σε βάρος της, εμφανίστηκε μεθυσμένος στο πλατό των γυρισμάτων. «Μύριζε αλκοόλ και κουβαλούσε ένα μπουκάλι βότκα», πριν από την καταγγελλόμενη επίθεση, στις 7 Ιουλίου 2010. Στη συνέχεια, καταγγέλλει πως ο ηθοποιός γδύθηκε μπροστά στο καστ και το συνεργείο της ταινίας.

Αργότερα την ίδια μέρα η ενάγουσα αναφέρει ότι ο Ράσελ Μπραντ μπήκε στο μπάνιο μετά από εκείνη και της επιτέθηκε σεξουαλικά, την ώρα που «ένα μέλος του συνεργείου της παραγωγής φρουρούσε την πόρτα από έξω». Η Warner Bros Pictures αλλά και άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στην παραγωγή κατονομάζονται επίσης ως κατηγορούμενοι.

Ως αποτέλεσμα της καταγγελλόμενης κακοποίησης, η γυναίκα αναφέρει ότι υποφέρει από ντροπή και φόβο, καθώς και ότι δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους άλλους. Αναφέρει ακόμη ότι ανησυχεί μήπως διαρρεύσει το όνομά της, καθώς εξακολουθεί να εργάζεται ως ηθοποιός και φοβάται ότι θα μπορούσε να μπει «στη μαύρη λίστα του κλάδου».

Παράλληλα φοβάται επίσης τυχόν επίθεση από τους υποστηρικτές του, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, αναφέρουν τα έγγραφα, ενώ οι πληροφορίες λένε πως ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση από τον Βρετανό ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι καταγγελίες τεσσάρων γυναικών για τον Μπραντ, αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά σε έρευνα των Sunday Times και της εκπομπής Dispatches του Channel 4. Στις μαρτυρίες τους ανέφεραν ότι ο ηθοποιός τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια μιας επταετίας, μεταξύ 2006 και 2013, όταν συνεργαζόταν με το BBC Radio 2, το Channel 4 και εργαζόταν ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

Έκτοτε, η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα που διατυπώθηκαν μέσω των ΜΜΕ, ενώ η αστυνομία του Thames Valley εξετάζει επίσης αναφορές για παρενόχληση και παρακολούθηση.