Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Reese Witherspoon, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s BAZAAR ‘s, όπου αναφέρθηκε στην καριέρα της αλλά και στο διαζύγιό της από τον 12 χρόνια σύντροφό της Jim Toth.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, ανακοίνωσε τον χωρισμό τους στις 24/3, μέσω μία λιτής ανακοίνωσης στο προσωπικό της προφίλ της στο Instagram. Στην κοινή τους δήλωση, το πρώην ζευγάρι είχε γράψει ότι κατέληξαν στη «δύσκολη απόφαση» μετά από «πολλή σκέψη».

Ο χωρισμός από τον Ryan Phillippe το 2006 και η κάλυψη από τα ΜΜΕ

Στη συνέντευξη, η Witherspoon συνέκρινε το πρόσφατο διαζύγιό της με αυτό του πρώην συζύγου της Ryan Phillippe, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά την Ava, 23 ετών, και τον Deacon, 19 ετών. Με παρόμοιο τρόπο είχαν ανακοινώσει τον χωρισμό τους το 2006 μέσω μιας δήλωσης του εκπροσώπου τους.

«Όταν είχα χωρίσει πριν από 17 χρόνια, τα ΜΜΕ έγραφαν πως ένιωθα, ή πως βίωνα την κατάσταση και κυριολεκτικά, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να ελέγξω. Το να μπορώ να μιλάω απευθείας στους ανθρώπους για το τι συμβαίνει στη ζωή μου και να το μοιράζομαι με τον τρόπο που θέλω εγώ να το μοιραστώ, είναι πολύ πιο ειλικρινές, γιατί λέω ό,τι θέλω με τη δική μου φωνή και δεν μιλάει κάποιος άλλος αντί για εμένα», είπε η ίδια. «Φυσικά και τώρα μπορεί να υπάρξουν εικασίες για το πως έγιναν τα πράγματα, απλά τώρα μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και ας είμαι και ευάλωτη», πρόσθεσε.

«Είμαι συνδεδεμένη με τους ακόλουθούς μου, μπορεί να ταυτίζονται μαζί μου»

Η ηθοποιός του «Morning Show» μοιράστηκε επίσης πώς ένιωσε αφού αποκάλυψε τα νέα του διαζυγίου της στους ακόλουθούς της: «Σκέφτομαι πόσοι άλλοι άνθρωποι περνούν αυτή την εμπειρία. Δεν αισθάνομαι καθόλου απομονωμένη. Νιώθω πολύ συνδεδεμένη».

Η Witherspoon, η οποία έχει αποκτήσει τον 10χρονο γιο της Tennessee με τον Toth, είχε γράψει στην ανακοίνωση του διαζυγίου της: «Έχουμε απολαύσει τόσα υπέροχα χρόνια μαζί και προχωράμε με βαθιά αγάπη, καλοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό για όλα όσα δημιουργήσαμε μαζί. Η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας είναι ο γιος μας και ολόκληρη η οικογένειά μας καθώς περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο», πρόσθεσε. «Αυτά τα θέματα δεν είναι ποτέ εύκολα και είναι εξαιρετικά προσωπικά. Εκτιμούμε πραγματικά τον σεβασμό όλων για το απόρρητο της οικογένειάς μας αυτή τη στιγμή».

«Νομίζω ότι αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάποιο διάστημα που έχεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις στη ζωή σου και ότι το να ανησυχείς για τις απόψεις των άλλων για σένα είναι χάσιμο αυτού του χρόνου», δήλωσε στο περιοδικό.

«Νιώθω απελευθέρωση στα 40 μου»

Σχετικά με το ότι διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της η ηθοποιός τόνισε ότι νιώθει απελευθερωμένη.

«Είναι μια απελευθέρωση στα 40 σου να μην σε νοιάζει για τις απόψεις των άλλων. Ξέρω ότι θα σχολιαστώ, απλώς πλέον δεν έχει την ίδια βαρύτητα για μένα, και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα».

Photo Credits: instagram