Ο διεθνώς γνωστός τραγουδιστής, πουλάει σε δημοπρασία, τρεις από τους πιο γνωστούς πίνακες του επαναστατικού καλλιτέχνη Banksy, τα οποία μάλιστα είχε αγοράσει απευθείας από τον ίδιο, λίγο μετά τη δημιουργία τους. Τα έργα, αποτελούν κομμάτι της προσωπικής συλλογής του και θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο 2022, για περίπου 10 εκατομμύρια λίρες ( πάνω από 13.5 εκατομμύρια δολάρια).

Η συλλογή του Βρετανού σταρ, περιλαμβάνει και ένα από τα πιο φημισμένα έργα του street artist, το Κορίτσι με το Μπαλόνι, αλλά και τα έργα με τίτλο Vandalised Oils και Kissing Coppers.

Οι τρεις πίνακες, αποτελούν δείγμα της πρώιμης καλλιτεχνικής πορείας του Banksy και σύμφωνα με τον Williams, συνδυάζουν τα τρία πράγματα που αγαπά ο ίδιος: την hip-hop κουλτούρα, την ανυπακοή και την κωμωδία.

Το έργο του Banksy που αυτοκαταστράφηκε το 2018 μεταπωλήθηκε για 21 εκατομμύρια ευρώ

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της δημοπρασίας, το γεγονός ότι οι πίνακες ήταν στην κατοχή του Robbie Williams, προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στα τρία έργα.

«Πιστεύω πως είναι κάποιοι από τους καλύτερους πίνακες του και λατρεύω το πόσο κοντά είναι με τις δουλειές του στον δρόμο. Ως συλλέκτης των έργων του Banksy, γίνεται μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού κινήματος»

Εξηγεί ο Williams, που, όπως λέει, πουλάει τα τρία έργα για να χρηματοδοτήσει το δικό του «art project» το οποίο θα παρουσιάσει φέτος, αλλά και για να αδειάσει χώρο, ώστε να μπορέσει να επενδύσει «σε νέα τέχνη από νέους ανθρώπους»