Όποιος παρακολουθεί τον Sam Smith από την αρχή της καριέρας του, βλέπει τα εμφανή σημάδια αλλαγής. Είτε αυτά αφορούν την μουσική του, είτε την εμφάνισή του. Για την ακρίβεια, από τότε που ο τραγουδιστής αποφάσισε να κάνει coming out, έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό στιλ.

Ορισμένοι χρήστες δεν έχουν καλοδεχτεί αυτή την αλλαγή στην εικόνα του, αλλά ο Sam Smith δεν δίνει καμία σημασία στα επικριτικά σχόλια. Το ζει κανονικά. Όπως και στα βίντεο κλιπ του, όπου εμφανίζεται συνεχώς με αστραφτερά και ιδιαίτερα ρούχα.

Βέβαια, δεν είναι τα ρούχα αυτά που βρίσκονται στο στόχαστρο, όσο το περιεχόμενο των βίντεο κλιπ και ιδιαίτερα αυτό που έγινε για το τραγούδι «I’m Not Here To Make Friends». Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης αναδείκνύει το σεξ και αυτό ενόχλησε τον κόσμο.

Κι αυτό εξαιτίας των έντονα σεξουαλικών σκηνών που δείχνει. Σε αυτό o Sam Smith είναι ντυμένος με προκλητικά ρούχα, όπως και οι άνδρες που τον πλαισιώνουν. Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν το βίντεο κλιπ ακατάλληλο και ζήτησαν να τεθούν περιορισμοί ηλικιακών ορίων στο YouTube.

«Είναι λάθος και θλιβερό. Θα το παρακολουθήσουν παιδιά, θα το τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Είναι επίσης λυπηρό ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θα το προσέξουν καν και θα τραγουδήσουν μαζί τους», σχολίασε ένας χρήστης.

Με τη σειρά της η Dominique Samuels, δημοσιογράφος του BBC σχολίασε στο Twitter: «Ο Sam Smith είναι το τέλειο παράδειγμα του τι κάνει η εκφυλισμένη κουλτούρα του Χόλιγουντ στους ανθρώπους. Κάνει τις διασημότητες χυδαίες, υπερσεξουαλικές και παθιασμένες με το να φορούν τη σεξουαλικότητά τους σαν κοστούμι και να τη σπρώχνουν στα μούτρα όλων. Και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα παιδιά θαυμάζουν αυτόν τον άνθρωπο».

Φυσικά, υπήρχαν κι εκείνοι που πήραν το μέρος τους, μιας και σε πολλά βίντεο κλιπ έχουμε δει αντίστοιχες εικόνες. Ένας χρήστης έγραψε για την ακρίβεια: «Μόλις είδα το νέο μουσικό βίντεο του Sam Smith και για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσε να ήταν η Lady Gaga και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Βλέπω τον Boy George, τον George Michael, τη Lady Gaga, τη Madonna, το ‘Moulin Rouge’, τη σεξουαλική ελευθερία. Θέλω να πω, κυριολεκτικά, ποιο είναι το θέμα;».