O Sean Penn βρέθηκε ξανά στο Κίεβο, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν για να τραβήξει σκηνές για το ντοκιμαντέρ, αλλά για να συναντήσει τον Volodymyr Zelensky. O 62χρονος βραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση και έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη τελετή των Όσκαρ, ο ηθοποιός είχε ζητήσει από το Χόλιγουντ να τα μποϊκοτάρει αν η Ακαδημία δεν επέτρεπε στον Ουκρανό πρόεδρο να βγάλει ομιλία. Είχε προειδοποιήσει δε, πως θα κατέστρεφε τα δύο του βραβεία, κάτι που δεν ίδρωσε το αυτάκι κανενός από την Ακαδημία, αφού τελικά ο Zelensky δεν μίλησε στο κοινό.

Διαβάστε ακόμη: Shakira: Παίρνει τα παιδιά και πάει στο Μαϊάμι – Συμφώνησαν με τον Pique μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων

Γι’αυτό και η κίνηση του να ταξιδέψει στην Ουκρανία και να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο παραχωρώντας το χρυσό αγαλματίδιο, ήταν συμβολική. Ο Sean Penn όταν έγινε δεκτός από τον Zelensky, έβγαλε από τη τσάντα του το βραβείο και το τοποθέτησε στο γραφείο του λέγοντας:

«Αυτό είναι για εσένα. Όταν κερδίσετε, φέρ’ το ο ίδιος στο Μαλιμπού», εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια.

Στη συνέχεια, ο Zelensky τον τίμησε με το βραβείο του «Merit Order III» για την στήριξη και την προσφορά του στον αγώνα της Ουκρανίας. Έπειτα οι δύο άνδρες περπάτησαν στους οχυρωμένους δρόμους του Κιέβου.