Ο Sean Penn, ο οποίος βρέθηκε στην Ουκρανία για τα γυρίσματα της ταινίας που ετοιμάζει, μίλησε στο CNN και κάλεσε το Χόλιγουντ να μποϊκοτάρει τα φετινά Όσκαρ, στην περίπτωση που δεν δοθεί βήμα στον Volodymyr Zelensky να μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήγησε πως με βάση πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση να μην του δώσουν τη δυνατότητα να μιλήσει, τονίζοντας βέβαια πως δεν γνωρίζει ποια είναι «η επιθυμία του ίδιου του Zelensky». Ξεκαθάρισε πάντως πως «αν η Ακαδημία και οι παρουσιαστές έχουν επιλέξει να μην τιμήσουν την Ουκρανία που δέχεται σφαίρες και βόμβες, μαζί με τα παιδιά της, τότε πιστεύω ότι για κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους θα είναι η πιο άσεμνη στιγμή στην ιστορία του Χόλιγουντ».

Κάλεσε έτσι τους πάντες να σαμποτάρουν την απονομή, ακόμα και τους υποψήφιους, λέγοντας πως «θα ενθαρρύνω τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι, παρά το γεγονός πως αυτή είναι η στιγμή του, είναι πιο σημαντικό να διαμαρτυρηθεί και να μποϊκοτάρει την τελετή». Προειδοποίησε, δε, πως «θα καταστρέψω τα βραβεία μου δημοσίως αν δεν μιλήσει ο Zelensky».

Η Daily Mail είχε αναφέρει πως ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ακαδημία, ενώ μία εκ των παρουσιαστριών, Amy Schimmer, κίνησε τα νήματα για να παρουσιαστεί ο Zelensky στην απονομή. «Ήθελα να βρω έναν τρόπο να εμφανιστεί ο Ζελένσκι ή να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ακριβώς επειδή είναι πολλοί οι θεατές των Όσκαρ», είπε η ίδια.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Oscar 2022: Πού θα καταλήξουν τα μεγάλα βραβεία – Οι προβλέψεις του Nitro για τη σημερινή απονομή

Olena Kurilo: Που είναι σήμερα η γυναίκα σύμβολο της Ουκρανίας;

Με πληροφορίες από deadline