Η δεύτερη σεζόν της απροσδόκητα επιτυχημένης σειράς «Emily in Paris» είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix και σαν fan της πρώτης σεζόν έβαλα να την δω όλη μέσα σε μια μέρα. Δυστυχώς ο ενθουσιασμός χάθηκε κάπου στα πρώτα τρία επεισόδια.

Αν δεν την έχετε δει ακόμα και θέλετε να την δείτε τότε μην συνεχίσετε την ανάγνωση. Αν θέλετε μια ειλικρινή άποψη τότε αυτό το άρθρο είναι εδώ για εσάς. Αυτή τη φορά λοιπόν η Emily σταματάει να είναι τόσο τουρίστας και γίνεται μια ακόμη μεταξύ των Γάλλων, εν μέσω της πίεσης που ζει στο Savoir, το διαφημιστικό γραφείο, όπου εργάζεται. Κάτι που συνέβαλε στο να χαθεί αυτή η μαγεία της πρώτης σεζόν, η οποία λειτουργούσε και σαν μια περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια του Παρισιού.

Το ερωτικό τρίγωνο που είδαμε στο τέλος της πρώτης σεζόν δεν διατηρείται -spoiler alert-, καθώς ο Gabriel χώρισε με την καλύτερη φίλη της Emily, Camille και έμεινε στο Παρίσι. Μην περιμένετε λοιπόν ερωτικές περιπέτειες, πέρα από ένα φιλί της Emily με τον σεφ. Η ίδια ξεκινάει νέα σχέση με ένα Βρετανό, τον Alfie, που στην πραγματικότητα δεν τον θέλει αλλά θέλει να ξεπεράσει τον Gabriel για χάρη της φίλης της -με την οποία τσακώθηκαν αλλά τα ξαναβρήκαν παρά το κέρατο-.

Γενικά βλέπουμε πολλά ακαταλαβίστικα που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να συμβούν. Σκεφτείτε μόνο ότι οι τέσσερις τους (Emily, Camille, Gabriel και Alfie) γίνονται μια cool νεόπλουτη παρέα, πάνε σε ακριβά εστιατόρια, για ποδόσφαιρο και περνάνε τέλεια παρότι έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους. Α, επίσης η Camille δεν είναι ζευγάρι με τον Gabriel απλά βγαίνουν σαν κολλητάρια. Πάνε και διακοπές οι τρεις τους στο εξοχικό της Camille. Τι άλλο θα δούμε;

Τι αξίζει στην 2η σεζόν Emily in Paris

Σε γενικές γραμμές η δεύτερη σεζόν ήταν κενή, σαν κάτι να της έλειπε για να σε τραβήξει. Ό,τι συμβαίνει σε αυτή μοιάζει με ταινία ή σειρά που θα μπορούσε να είχε γυριστεί πριν από δέκα, είκοσι ή περισσότερα χρόνια. Ακόμα και οι διάλογοι είναι αναμενόμενοι και βαρετοί.

Εκτός από τα μαγευτικά πλάνα από το Παρίσι, και τις κόντρες μέσα στο Savoir που σε έκαναν για λίγο να γελάσεις, η υπόλοιπη σειρά ήταν γεμάτη κλισέ (για Γάλλου, Βρετανούς ακόμα και Ρώσους), έρωτες και υπερβολές. Και για να μην σχολιάσουμε το στιλ της Emily που φαίνεται ακόμα πιο κακόγουστη από την ποτέ, παρότι έμεινε στην καρδιά της «μόδας».

Δεν υπάρχει ακόμα καμία εξήγηση γιατί πρέπει να μοιράζεται ένα μικροσκοπικό σπίτι με τη Mindy, όταν και οι δύο γυναίκες έχουν ντουλάπες σχεδιαστών και αλλάζουν συνεχώς συνολάκια. Η Mindy έχει ένα πολύ πιο ενδιαφέρον παρελθόν και πιο συναρπαστικά κίνητρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η σειρά δεν αφορά αυτήν ή δεν επικεντρώνεται περισσότερο σε μερικές αναφορές που γίνονται στον δεύτερο κύκλο.

Η σειρά διαιωνίζει μια αντίληψη για το Παρίσι, όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια των Γάλλων. Ένα fact που ξεπήδησε από τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Ζοέλ Ζιρό, ήταν το τρένο που παίρνει η Emily για το Σεν Τροπέ, το οποίο φαντάζει ένα εκατομμύριο μίλια μακριά σε σύγκριση με την πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το LCI , ο πολιτικός κορόιδεψε το κλισέ, δείχνοντας πώς το πολυτελές νυχτερινό τρένο σε στυλ Orient Express της σειράς δεν μοιάζει καθόλου με τα πραγματικά τρένα της SNCF. Η πόλη του Παρισιού μοιάζει με ένα όμορφο σκηνικό – αυτό που ονειρεύονται οι τουρίστες, όπου μια βόλτα με ένα bateau-mouche θεωρείται ρομαντική. Οπότε αν σκεφτήκατε να ταξιδέψετε με αυτό, ξεχάστε το.

Προς το τέλος άρχισε να αποκτά λίγο περισσότερο ενδιαφέρον όταν έρχεται μια Αμερικάνα, η Madeline Wheeler από την εταιρεία μάρκετινγκ της Emily, η οποία συγκρούεται με την Savoir και τον γαλλικό τρόπο που λειτουργούν. Τελικά ανατρέπονται τα πάντα και το τέλος της σεζόν είναι απροσδόκητο. Αν έχετε τον χρόνο για να δείτε 9 σχεδόν άσκοπα επεισόδια για να φτάσετε στο τελευταίο που βρίσκεται το «ζουμί» τότε go for it.

Την 2η σεζόν την βλέπεις άνετα με τηλεόραση ανοιχτή, κάνοντας scroll στα social, ακόμα και μαγειρεύοντας. Μπορεί να φταίει το ότι περιμέναμε πολλά και να απογοητευτήκαμε σε σχέση με την πρώτη, που απλά την είδαμε από περιέργεια ή αφού είχε γίνει ήδη trend. Θα βγει ωστόσο και τρίτη σεζόν, που αν επικεντρωθεί στα ζητήματα που προκύπτουν, τότε ίσως να μας ξανακερδίσει.