Όταν ανακοινώθηκε πως το Maestro θα γίνει διαθέσιμο στο Netflix, και επιτέλους μια ελληνική σειρά θα φιγουράρει στη βιβλιοθήκη του, χαρήκαμε λες και ήταν δικό μας project. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και για άλλη σειρά, ωστόσο εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στο να ανοίξει ο δρόμος και για επόμενες παραγωγές.

Κι αυτό είναι κάτι που ίσως και να γίνει πραγματικότητα, αν κρίνουμε από τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες. Διότι, φαίνεται πως το Mega πάει για το 2/2, αφού μία ακόμα σειρά του καναλιού ενδέχεται να μπει στον κόσμο της streaming πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Milky Way» του σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα για την ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον Ουρανό». Αναφορικά με τα όσα μεταφέρει το typologies.gr, το Netflix την «γλυκοκοιτάει» τη σειρά, ειδικά μετά την επιτυχία που σημειώνει το Maestro.

Το «Milky Way» θα προβληθεί στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, στο Mega, δηλαδή κάπου άμεσα.

Διαβάστε ακόμη: Θα ξεκινήσεις το 2023 με παράνοια: Η σειρά του Netflix που έχει 40.000 τρόπους να την δεις και η πιο ακριβή παραγωγή του HBO

Τι ξέρουμε για τη σειρά «Milky Way»

Πρόκειται και σε αυτήν την περίπτωση για μία μίνι σειρά που θα περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια. Η ιστορία αφορά μία 17χρονη κοπέλα, η οποία έχει φιλόδοξα όνειρα, που όμως διαλύονται όταν μένει έγκυος. Όλα αλλάζουν στη ζωή της κι εκείνη ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, προσπαθώντας να βρει το δικό της δρόμο, πέρα από το σωστό και το ηθικό που προσπαθεί να της επιβάλει ο περίγυρός της.

Τα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί σε τοποθεσίες της Βόρειας Ελλάδας όπως στην Ξάνθη, τον Έβρο και τη Φολόη, αλλά στην Πελοπόννησο.

Netflix

Στο Milky Way πρωταγωνιστούν οι Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης guests όπως αυτό της τραγουδίστριας Ελένης Φουρέιρα μαζί με ονόματα όπως οι: Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Άλκηστις Πουλοπούλου.

Τι κοινό έχουν Maestro και Milky Way

Η ιστορία τους είναι εντελώς διαφορετική, ωστόσο υπάρχει ένα κοινό. Είναι παραγωγές που ταιριάζουν στο μοτίβο του Netflix και που οι σκηνοθέτες πήραν τον χρόνο τους για να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ασχολήθηκε με το Maestro 1,5 χρόνο.

Κι αυτό είναι είναι πρότυπο που βλέπουμε στις αμερικάνικες σειρές, εξού και σημειώνουν επιτυχία. Τουλάχιστον είναι άρτιες. Αν καταφέρει και το Milky Way να εισχωρήσει στα βάθη του Netflix, θα είναι ένα challenge και για άλλους Έλληνες σκηνοθέτες (που έχουμε πολύ καλούς) να προχωρήσουν σε παραγωγές που θα ταξιδέψουν παγκόσμια.