Σου φαίνεται εντελώς άκυρο αυτό το κείμενο; Είναι τελείως out of the blue; Ε, για να είσαι στο Nitro, τότε τέτοια κείμενα τα περιμένεις. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Ο Ross Geller είναι από ένα σημείο και μετά ο πολιορκητικός κριός για τα Friends. Κάπου στην 5η σεζόν, όταν ξεκινάει το “δράμα” του, γίνεται με διαφορά ο πιο αστείος τύπος, έχει τα περισσότερα αστεία περιστατικά να του συμβαίνουν και ζει σε μια άλλη διάσταση.

Ο αποτυχημένος γάμος του με την Emily ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για τη ζωή του και οι σεναριογράφοι, αν και έχουν κάνει μέτρια δουλειά στο building των υπόλοιπων 5, καταφέρνοντας να χαλάσουν ακόμα και τους Joe και Chandler, με τον χαρακτήρα που υποδύεται ο David Schwimmer, λογικά κατά τύχη, μπόρεσαν να δημιουργήσουν τον κεντρικό πυλώνα της σειράς.

Γενικά τα Φιλαράκια χαρακτηρίζονται από αρκετά κενά σημεία, από πολλες ανακολουθίες στο σενάριο όπως τα γενέθλια του Ross, από σκηνοθετικές γκάφες όπως τον ηχολήπτη που βρίσκεται δίπλα στον Ross στο επεισόδιο μετά τον χωρισμό με τη Rachel και ίσως δεν ξαφνιάζει που η σειρά πήγε στον αυτόματο από ένα σημείο και μετά και ιδίως στην 9η και 10η σεζόν.

Κι αν δεν υπήρχε ο Ross Geller, ίσως και να μην είχε κάνει αυτή την τεράστια επιτυχία. Διαφωνείτε; Διαβάστε πρώτα τους λόγους που το υποστηρίζουμε αυτό.

1. Δεν μπορεί να στεριώσει με καμία κοπέλα, αν και το θέλει πολύ. Περνάει ακόμα και διάστημα 6 μηνών δίχως σεξ και καταλήγει να λέει ατσούμπαλα μια ιστορία για το Τιμπιντάμπο. Η προσπάθεια του να φτάσει με μια γυναίκα στο κρεβάτι και να είναι μαζί της, είναι παροιμιώδης. Την ίδια στιγμή, ο Joe έχει την κλασική του επιτυχία, ενώ ο Chandler έχει βρει το λιμάνι του στη Monica. Είναι ο πιο relatable ανδρικός χαρακτήρας της σειράς από την 5η-6η σεζόν.

2. Έχει το παρελθόν με τη Rachel η οποία σε αρκετές στιγμές εκμεταλλεύεται την επιθυμία του να κάνει σεξ, ώστε να τον ανάβει και να τον σβήνει όποτε θέλει. Το είδαμε στο επεισόδιο του αρραβώνα της Monica, το είδαμε στο επεισόδιο με το Λας Βέγκας, όπου η Rachel χόρευε γυμνή στο σπίτι της.

3. Έχει τις πιο αστείες και χαρακτηριστικές στιγμές. Το κοκομπλόκο με το δερμάτινο παντελόνι στο μπάνιο της Elisabeth Hornswagle, ο καναπές και το peavot, οι κακές σχέσεις με τους γείτονες όταν μετακομίζει στο σπίτι του Άσχημου Χοντρού, η γυμνή συναναστροφή μαζί του για να καταφέρει να το νοικιάσει, η αντιπαλότητα με τον πατέρα της Liz, της φοιτήτριας του, μετά η σχέση με τη Mona και η σχέση με την Charlie…Ων ουκ έστιν αριθμός τα περιστατικά.

4. Είναι ο μόνος που έχει ένα άλλο πεδίο στη ζωή του που δεν σχετίζεται με την παρέα. Έχει την πρώην γυναίκα του με τη γυναίκα της και τον γιο τους τον Ben κι αυτό είναι ένα κομμάτι που παράγει σεναριακές ευκαιρίες. Ο Ross Geller έχει περισσότερες στιγμές αυτονομίας σε σχέση με τους άλλους.

5. Αλλάζει από σεζόν σε σεζόν. Ο ενοχλητικός Ross Geller που ασχολούνταν μόνο με την Rachel και την παλαιοντολογία και γινόταν ως και κουραστικός, από την 4η σεζόν και μετά αρχίζει να προσαρμόζεται στα δεδομένα που έχουν θέσει οι υπόλοιποι 5 και ιδίως η Phoebe με τους Joe-Chandler. Από την 7η σεζόν και μετά τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ. Την ακριβώς αντίστροφη πορεία ακολουθεί ο Chandler, ενώ και ο Joe έχει γίνει αρκετά mellow.