Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, λέει ο σοφός λαός. Κι αυτό περιγράφει πλήρως την κατάσταση του Netflix, τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο. Όλοι γνώριζαν πως η υπηρεσία που κάποτε ήταν η μοναδική, δεν θα διαρκούσε για πάντα. Η streaming πλατφόρμα είχε όμως ένα πλεονέκτημα: Τον χρόνο να σημειώσει επιτυχία, την ώρα που τα μεγάλα στούντιο στο Χόλιγουντ προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πώς θα δημιουργούσαν τη δική τους πλατφόρμα.

Ξεκινώντας το 2013, με πρωτότυπες δραματικές σειρές που «κολλούσαν» τον θεατή, όπως το Orange Is the New Black ή το House of Cards, η υπηρεσία ξεκίνησε να παράγει δικό της υλικό με σκοπό να έχει τον δικό της κατάλογο σε σειρές, προκειμένου να μείνει ανταγωνιστικό.

Επί της ουσίας όμως, το Netflix αυτό που ήθελε ήταν να φέρει το binge-watching. Ο σκοπός του ήταν να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο, κάτι που έπιασε εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή, δεν είναι πλέον αποτελεσματική. Αυτή τη στιγμή, με τον ανταγωνισμό να είναι πολύ μεγαλύτερος, το Netflix έχει τη μεγαλύτερη γκάμα σε σειρές στη βιβλιοθήκη του από οποιαδήποτε άλλη, αλλά η ποιότητα τους είναι για πέταμα.

Έχει περάσει πραγματικά πολύς καιρός από τότε που είχε ωραίες σειρές. Δεν είναι τυχαίο προφανώς που η πλατφόρμα χάνει συνεχώς συνδρομητές. Δεν είναι φυσικά ο μοναδικός λόγος αυτός, αλλά έχει συμβάλλει, μιας και το περιεχόμενο του δεν φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον των θεατών.

Διαβάστε ακόμη: Οι Φυλακές Διαβάτων σε ντοκιμαντέρ του Netflix με τις πιο διαβόητες φυλακές του κόσμου

Netflix σειρές

Το The Watcher για παράδειγμα, που προστέθηκε προ ολίγων ημερών και βρέθηκε να είναι πρώτο, είναι για binge-watching, για να δεις όταν βαριέσαι οικτρά και να κολλήσεις, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, το Luckiest Girl Alive με πρωταγωνίστρια τη Mila Kunis, μπήκε πρώτο στο Top10, αλλά επί της ουσίας ήταν μια μεγάλη πατάτα.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το Netflix προσπαθεί να βγάλει μια τέλεια παραγωγή, η οποία τελικά δεν μοιάζει να ξεχωρίζει από ένα πολύ κακό πρόγραμμα. Το feeling που νιώθω εγώ προσωπικά βλέποντας σχεδόν κάθε καινούρια σειρά που κάνει διαθέσιμη, είναι πως πλέον όλες ανήκουν στην ίδια κλίμακα. Μπορεί κάποια να έχει τέλεια γραφικά, ωραία soundtracks, αλλά το αποτέλεσμα συνεχίζει να είναι μη ποιοτικό.

Το Netflix βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αλλά φαίνεται πως έχει χάσει ήδη το δρόμο του. Ίσως βέβαια έχουν αλλάξει και οι προτιμήσεις των θεατών, μιας και παρατηρείται πως δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον σε crime ντοκιμαντέρ, παρά σε σειρές που είναι για μία σεζόν ή τραβάνε για πολλές σεζόν ακόμα.

Διαβάστε ακόμη: Blonde: Ένα βραβείο Όσκαρ για την Ana De Armas, έναν κάδο σκουπιδιών για την ταινία