Η ιστορία του Jeffrey Dahmer, ενός από τους πιο περιβόητους κανίβαλους και κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του αμερικανικού ποινικού κώδικα, έχει συζητηθεί όσο λίγες.

Με αφορμή, μάλιστα, και τη πρόσφατη σειρά του Netflix, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ προβολών, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τις τρομερές αποκαλύψεις για τις 17 δολοφονίες που διέπραξε, με ειδεχθή και πρωτοφανή τρόπο για τις αρχές, το «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» αναβιώνει την ιστορία του κανίβαλου και νεκρόφιλου δολοφόνου που εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του.

Ωστόσο, αυτή η ενδελεχής αναδρομή στο παρελθόν και η τεράστια απήχηση της σειράς, έχει φέρει αναστάτωση στα εμπλεκόμενα μέλη. Συγγενείς των θυμάτων δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη σειρά, ανάμεσά τους όμως και ο πατέρας του δολοφόνου, Lionel Dahmer.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Post και The Sun ο πραγματικός Lionel Dahmer σκέφτεται να μηνύσει το Netflix για την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει η σειρά γύρω από το όνομά του.

Σε δηλώσεις του, ο οικιακός βοηθός του αναφέρει ότι ο 86χρονος πλέον άνδρας είναι εξαιρετικά θορυβημένος με την δημοσιότητα που έχουν πάρει οι πράξεις του γιου του.

Δηλώνει μάλιστα ενοχλημένος που το Netflix δεν ζήτησε ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσει τις ηχογραφήσεις, τις οποίες η νομική ομάδα του γιου του είχε στην κατοχή της, στην άλλη σειρά-ντοκιμαντέρ για το ίδιο θέμα, με τίτλο «Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes» η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και είναι σήμερα στις Top 10 πολλών χωρών.

Ο πατέρας του Dahmer ζει τα τελευταία χρόνια σε μία επαρχία του Οχάιο και έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η σειρά.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει όσα έχουν συμβεί, αφού όσοι κατάφεραν να τον δουν από κοντά μιλούν για ένα ψυχολογικό ράκος.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Lionel δήλωσε:

«Έχω μιλήσει προσωπικά με μερικούς δικηγόρους και με τον εκδότη του γι’ αυτό, λόγω όλου του χάους που επικρατεί και των ιστοριών που έχουμε δει. Ο Lionel και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συγκεντρώνουν πληροφορίες και εξετάζουν μια πιθανή αγωγή εναντίον της ομάδας παραγωγής ή ενδεχομένως του Netflix. Δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για την ευημερία του».

Ο πρεσβύτερος Dahmer θέλησε να μοιραστεί τη σκοπιά από την οποία ο ίδιος είδε τα πράγματα και εξέδωσε το δικό του βιβλίο το 1994 με τίτλο «A Father’s Story», (Η ιστορία ενός πατέρα).

Το βιβλίο κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν ο γιος του δολοφονηθεί μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενό του και μέσα σε αυτό εξιστόρησε τις σκέψεις του για τις πράξεις του «Κανίβαλου του Μιλγουόκι» όπως έμεινε γνωστό το παιδί του.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις αποφάσισε να το δωρίσει στις οικογένειες των θυμάτων του Jeff.

Δείτε ακόμη: Τι δείχνει η σειρά «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» για τη θέση μας ως θεατές σήμερα | intronews.gr