Το Netflix, ετοιμάζεται να ανεβάσει την τιμή της συνδρομής του για μια ακόμη φορά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Η αύξηση της συνδρομής, αφορά συγκεκριμένα την Αμερική και τον Καναδά, ωστόσο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αναμένεται να αυξηθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το στάνταρ πλάνο εγγραφής ανέβηκε από 1.50, στα 15.49 δολάρια. Το βασικό πλάνο από 1, στα 9.99 δολάρια ενώ το premium, από 2, στα 19.99 δολάρια.

Στον Καναδά, το στάνταρ πλάνο εγγραφής πήγε από 1.50, στα 15.49 δολάρια, ενώ το premium, από 2 στα 19.99 δολάρια. Το βασικό του πλάνο, παρέμεινε ίδιο.

Όπως εξήγησαν παράγοντες της γνωστής πλατφόρμας στο CNN, κατανοούν πως οι συνδρομητές έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και πως οι ίδιοι υπόσχονται να προσφέρουν μια ακόμη καλύτερη εμπειρία στα μέλη τους.

«Ανανεώνουμε τις τιμές μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών ψυχαγωγικών επιλογών. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα πλάνων, ώστε τα μέλη μας να μπορούν να επιλέξουν εκείνο που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες τους»

Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την απόφαση είναι αρκετά απλός: Το τελευταίο διάστημα, έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία περιεχομένου και καθώς το streaming γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές στο κοινό, η ανάπτυξη εταιρειών όπως το Netflix, επιβραδύνεται.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να φροντίσουν να φέρουν κέρδη στην πλατφόρμα με κάποιον άλλον τρόπο. Οπότε, το να τα αποσπάσουν από τα ίδια τα μέλη τους, αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να το πετύχουν.

Το Netflix, ανακοίνωσε τον Οκτώβρη πως κέρδισε άλλους 4.4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους, έχοντας πια στο σύνολο 213.5 εκατομμύρια μέλη. Ένας αριθμός, καλός μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλός.