Το Netflix προειδοποίησε τους συνδρομητές του ότι θα αφαιρέσει τις περισσότερες από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της Marvel από την πλατφόρμα τον επόμενο μήνα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τα εξής: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher. Οι σειρές που προβάλλονται αυτήν τη στιγμή στην πλατφόρμα πρόκειται να αφαιρεθούν την 1η Μαρτίου. 

Κάνει γνωστή την είδηση μέσω ενός σύντομου μηνύματος που εμφανίζεται στη γωνία της οθόνης, για λίγο λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, αναφέρει το Forbes, στις σειρές που θα διαγραφούν. Το προειδοποιητικό μήνυμα, για παράδειγμα, δεν εμφανίζεται για το Agents of Shield.

Ορισμένες από τις σειρές οδεύουν προς την Disney Plus, ωστόσο αυτό είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτο. Οι συνδρομητές του Netflix εξέφρασαν προφανώς τη λύπη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άδεια χρήσης του περιεχομένου της πλατφόρμας έχει λήξει και τα δικαιώματα τους έχει πάρει ξανά η Disney. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν αυτές οι σειρές θα είναι διαθέσιμες μέσω των streaming υπηρεσιών της Disney ή θα διατίθενται στο Disney+, με το άλλο περιεχόμενο της Marvel.

Ο ανταγωνισμό του Netflix με την Disney+

Η Disney+ και το Netflix έχουν έναν άρρητο ανταγωνισμό, αλλά στην πραγματικότητα δεν ανταγωνίζονται απαραιτήτως μεταξύ τους, όπως πολλοί πιστεύουν. Η αντιπαλότητα έχει να κάνει με τα τρέχοντα στατιστικά που κατέχουν και τον  αριθμό των συνδρομητών. Διαγράφεται ένας τίμιος επιχειρηματικός ανταγωνισμός μεταξύ τους, και αυτό φαίνεται μέσα από τις αδειοδοτημένες σειρές από τη Disney στο Netflix.

Ωστόσο, οι σειρές που το Netflix αρχικά έκανε δημοφιλείς στους θαυμαστές της Marvel και έφερε το «Man Without Fear» και έναν από τους πιο γνωστούς αντι-ήρωες στην οθόνη θα αφαιρεθούν σύντομα. Το Netflix δικαίωσε αυτές τις σειρές και τους χαρακτήρες, ειδικά εκείνους από το franchise ταινιών που πέρασαν απαρατήρητοι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μέχρι τους ήρωες που δεν προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη.