Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο ζευγάρι που χωρίζει μετά από έναν μεγάλο έρωτα και έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά. Η ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το 2019, προκάλεσε την έκπληξη των θαυμαστών τους (εκείνος είχε τον κόσμο του ως τραγουδιστής, εκείνη από το κανάλι της στο Youtube και προηγουμένως από την τηλεόραση), ωστόσο σίγουρα οι κοντινοί τους άνθρωποι γνώριζαν πως το ζευγάρι αντιμετώπιζε τα δικά του προβλήματα.

Τα 13 χρόνια κοινής πορείας, έχουν ίσως επισκιαστεί από τη δικαστική διαμάχη και έπειτα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Η γνωριμία και ο γάμος

Χρηστίδου και Μαραντίνης συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2004, όταν οι Onirama έκαναν την καλοκαιρινή τους περιοδεία. Η συναυλία που πραγματοποίησαν στην Χαλκιδική, στάθηκε η αφορμή να γνωριστούν, αφού μετά το τέλος της, οι δυο τους βρέθηκαν σε κοινή έξοδο με φίλους. Μεταξύ τους υπήρξε το φλερτ, ωστόσο δεν ήταν το κατάλληλο timing για να έρθουν πιο κοντά. Ένα χρόνο μετά, όμως, τους δόθηκε ξανά η ευκαιρία και τότε δεν την άφησαν να πάει χαμένη, αποφασίζοντας να προχωρήσουν μαζί. 

Ο Θοδωρής Μαραντίνης σε συνέντευξη του το 2016, στην εκπομπή «Join Us» είχε δηλώσει πως αυτό που είχαν μεταξύ τους «ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Το φλερτ υπήρχε πάντα ανάμεσά μας, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθεί».

Η σχέση τους επισφραγίστηκε το 2009 ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας, αν και ένα χρόνο πριν είχαν καλώς ορίσει το πρώτο τους παιδί. «Ο ερχομός του γιου μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχή της σχέσης μας δεν μας απομάκρυνε γιατί ήμασταν στη μεγάλη καψούρα κι αυτό βοήθησε. Το μωρό ήταν παιδί του έρωτα. Υπήρχαν βέβαια πρακτικά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Ήμασταν και οι δύο μικροί, 27 εγώ, 29 ο Θοδωρής, πολύ αφοσιωμένοι στις δουλειές μας, αλλά επειδή προσαρμόσαμε τελικά το παιδί στη ζωή μας και δεν αλλάξαμε ζωή, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ειδικά το πρώτο παιδί ήταν όλη μέρα μαζί μας στα πλατό, στις συναυλίες, στα live» είχε δηλώσει η Σίσσυ Χρηστίδου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη που έδωσαν, το 2018, στο περιοδικό People.

Η ευτυχία για το ζευγάρι ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2013, όταν ήρθε και το δεύτερο παιδί. Τότε ήταν που η Χρηστίδου πάτησε pause στην τηλεοπτική της καριέρα και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια όμως που δεν βρισκόταν στην τηλεόραση, η παρουσία της ήταν αισθητή στα social media και το Youtube. Στο κανάλι της ανέβαζε συχνά πυκνά βίντεο με τον Μαραντίνη, είτε από διακοπές τους, είτε από χαλαρές στιγμές στο σπίτι και το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι. 

Το διαζύγιο το 2019

Οι δυο τους ήταν αχώριστοι. Παρακολουθώντας τους από την οθόνη, έβλεπες ένα ζευγάρι αγαπημένο και ευτυχισμένο. Όμως τα μαύρα σύννεφα υπήρχαν από καιρό στον γάμο τους. Το 2019, όταν έγινε και η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου, ήταν σαν να έσκασε βόμβα. 

 «Μέσα σε αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας, έχετε δείξει απίστευτη αγάπη για εμάς και έχετε σταθεί δίπλα μας σε κάθε χαρά και λύπη μας. Είναι ιδιαίτερα αμήχανο που φτάνουμε μέσα από εδώ να ανακοινώνουμε κάτι τόσο προσωπικό αλλά αυτό συνεπάγεται της δουλειάς που έχουμε επιλέξει να κάνουμε και αγαπάμε τόσο πολύ, αλλά και του σεβασμού που τρέφουμε για όλους εσάς. Αποφασίσαμε από κοινού να χωρίσουμε τους δρόμους μας σαν ζευγάρι, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και 9 χρόνια γάμου. Αυτή τη δύσκολη απόφαση την πήραμε ύστερα από πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώριμη σκέψη και πάντα μέσα από το πρίσμα της αδιαμφισβήτητης αγάπης που μοιραζόμαστε για τα δύο μας παιδιά, για τα οποία ασφαλώς και παραμένουμε ενωμένοι και αφοσιωμένοι γονείς, διατηρώντας την οικογένειά μας κάτω από μια νέα, πρωτόγνωρη για εμάς, δομή. Στέλνουμε την αγάπη μας σε όλους και ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την διακριτικότητά σας απέναντι στην οικογένειά μας, σ’ αυτή τη νέα της αρχή».

Η απόφαση του τραγουδιστή και της παρουσιάστριας να χωρίσουν δεν ήταν εύκολη. Όμως, και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, θέτοντας ως προτεραιότητα τα παιδιά τους. Μάλιστα, ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του:

«Παίρνοντας ένα διαζύγιο δεν σταματά να υπάρχει η οικογένεια. Σταματά να υπάρχει το ζευγάρι και η σχέση. Οπότε εκεί είναι μια νέα ισορροπία και μια νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθείς να βάλεις. Σε αυτή τη διαδικασία είμαστε και εμείς και θεωρώ κάθε ζευγάρι που χωρίζει. Να δεις, δηλαδή, τη νέα πραγματικότητα έχοντας σαν προτεραιότητα την οικογένεια, γιατί αυτός ο δεσμός δεν θα αλλάξει ποτέ. Οφείλει να διατηρηθεί η οικογένεια, απλά πρέπει να διατηρηθεί σε εκείνο το επίπεδο που θα είναι λειτουργική για όλα τα μέλη της. Να μην έχει τριβές. Να υπάρχει σεβασμός, ο κατάλληλος παραδειγματισμός για τα παιδιά και αυτό θέλει δουλειά. Αυτό που κατάλαβα είναι πως, όπως μια σχέση θέλει καθημερινή δουλειά για να υπάρξει, ένας χωρισμός θέλει επίσης τουλάχιστον στην αρχή αντιστοίχως μια δουλειά».

Στην αντίπερα όχθη, η Χρηστίδου μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην της, ενώ υπήρξαν πολλές φορές οι φήμες επανασύνδεσης, μιας και ο φωτογραφικός φακός τους τσάκωνε σε κοινές διακοπές. Ουκ ολίγες φορές, πάντως, και οι δύο μιλούσαν για το πώς βίωναν αυτή τη νέα συνθήκη στη ζωή τους, θέτοντας πάντα σε πρώτο πλάνο το καλό των παιδιών φροντίζοντας να τονίζουν πως τα συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού παραμένουν.

«Δυο χρόνια μετά, εγώ είμαι ακόμη σε διαδικασία προσαρμογής. Δεν είναι ότι το έχω ξεπεράσει τελείως και είμαι μια χαρά όπως πριν. Ήμασταν παντρεμένοι 9 χρόνια και μαζί 13 χρόνια. Δεν είναι εύκολο καθόλου. Είχαμε χωρίσει πολλούς μήνες πριν το δημοσιεύσουμε. Το χειριστήκαμε όσο πιο ανώδυνα μπορούσαμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μετά το διαζύγιο είναι μεγάλη κουβέντα. Αν βγάλεις το συναισθηματικό κομμάτι από έξω, είναι πολύ διαφορετικό να έχεις μονογονεϊκή οικογένεια. Δεν επικεντρώνομαι τόσο στο single, επικεντρώνομαι στο ότι ξαφνικά όταν βρίσκεσαι σε ένα διαζύγιο, υπάρχουν μέρες που ζεις χωρίς τα παιδιά. Είναι σαν να ζεις διπλή ζωή. Από εκεί που είσαι με όλες τις ευθύνες πάνω σου, μετά κάποιες μέρες είσαι ελεύθερος φοιτητής. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στις γιορτές. Ευτυχώς αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που έχω πολύ καλούς φίλους και περιβάλλον» είχε δηλώσει η Σισσυ Χρηστίδου το 2021 σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι του Fipster στο Youtube.

Κι ενώ φαινόταν πως οι δυο τους προσπαθούσαν να διαχειριστούν το διαζύγιο και τα προσωπικά τους συναισθήματα, ξεκίνησε μια κόντρα σχετικά με τη διατροφή. Τελικά, το πρώην ζευγάρι έλυσε τις διαφορές του μέσω της δικαιοσύνης, με την Χρηστίδου να κατηγορεί τον Μαραντίνη πως δεν καταβάλλει τα συμφωνημένα για τη διατροφή των παιδιών τους. Ο τραγουδιστής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή 12μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η παρουσιάστρια βγαίνοντας από την Ευελπίδων αρκέστηκε να πει το εξής: «Παιδιά ξέρω ότι κάνετε τη δουλειά σας είναι και δική μου δουλειά αλλά επειδή υπάρχουν δύο παιδιά δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη ειλικρινά γιατί ξέρω ότι κάνετε αυτό που κάνουμε εμείς».

Σε αυτόν τον αστερισμό της δικαστικής διαμάχης για τη μη καταβολή διατροφής, η ελληνική σοουμπίζ και οι ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές ασχολήθηκαν εκτενώς. Τα ρεπορτάζ έδιναν και έπαιρναν. Η μία πλευρά επί της ουσίας κατηγορούσε την άλλη. 

Υπήρξε μια περίοδος που τα πνεύματα καταλάγιασαν. Μέχρι να έρθει η συνέντευξη του Θοδωρή Μαραντίνη, χθες, στην εκπομπή «Πρωινό». Ο τραγουδιστής μίλησε για τη πρώην σύζυγό του και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες για τη δικαστική διαμάχη τους, τις μεταξύ τους σχέσεις και τα παιδιά τους.

«Δεν θυμάμαι πόσα δικαστήρια έχουν γίνει. Είναι περίεργο πώς 6 μήνες μετά από το τελευταίο δικαστήριο για τη συνεπιμέλεια, μια απόφαση που βρίσκεται στα χέρια τα δικά μου, της Σίσσυς, των δικηγόρων μας και του δικαστή, πώς ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ μονόπλευρα. Σημαίνει ότι κάποιος από αυτούς κάτι έχει διαρρεύσει. Η Σίσσυ ζήτησε έξι πράγματα και απορρίφθηκαν και τα έξι. Εγώ ζήτησα δύο πράγματα και εγκρίθηκε το ένα. Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια. Φυσικά και θα ξανακινηθώ νομικά. Εγώ παίρνω τα παιδιά κάθε Κυριακή πρωί και τα παραδίδω Τετάρτη. Δικαιούμαι να έχω λόγο στις αποφάσεις για τα παιδιά και όχι μόνο να πληρώνω. Δεν είμαι ο πατέρας του Σαββατοκύριακου, ούτε επισκέπτης», είπε αρχικά ο Θοδωρής Μαραντίνης και συνέχισε:

«Το σχολείο το πληρώνω πλήρως μόνο εγώ από την πρώτη μέρα και πληρώνω και ένα ποσό διατροφής. Ποτέ δεν σταμάτησα να πληρώνω διατροφή. Στη χειρότερη στιγμή μου, η διατροφή που έπαιρνε η μητέρα των παιδιών μου ήταν 1.500 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ από τότε που είμαστε χωρισμένοι. Με πληγώνει αφάνταστα να διαβάζω ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή.

Δεν έχω πάρει αυτοκίνητο 80 χιλιάδων ευρώ, έχει πάρει η Σίσσυ Χρηστίδου αυτοκίνητο 80 χιλιάδων ευρώ μετρητά. Εγώ νοικιάζω ένα αυτοκίνητο leasing με 460 ευρώ το μήνα. Τα παιδιά μου είναι πολύ τυχερά, γιατί με τη μαμά τους κάνουν μια πολυτελή ζωή. Έχω κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσω με την Σίσσυ για να βάλουμε ένα τέλος. Μου κάνει εντύπωση που όσα ρεπορτάζ βγαίνουν θίγουν εμένα. Έχω πάρει δάνειο 30.000 ευρώ και δανεικά για να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου».

Η απάντηση της Χρηστίδου

Η Σίσσυ Χρηστίδου μετά τις δηλώσεις του Μαραντίνη, εξέδωσε ανακοίνωση στον Τύπο, ούτως ώστε να τοποθετηθεί. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά.

«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα.

Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαΐου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους.

Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς.

Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.

Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους.

Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας.