Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έχει ξεσηκωθεί στη Φινλανδία, καθώς και στη Δανία, με αφορμή την επίθεση που δέχεται η Sanna Marin, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, για το ξέφρενο πάρτι στο οποίο παρευρέθηκε προ δύο ημερών. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, έφεραν την οργή των πολιτών της χώρας, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε να της γίνει τεστ για χρήση ναρκωτικών, το οποίο η Marin δεν αρνήθηκε.

«Ελπίζω ότι το 2022 θα είναι αποδεκτό για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να χορεύουν, να τραγουδούν και να πηγαίνουν σε πάρτι», είπε μεταξύ άλλων η Marin στους δημοσιογράφους.

Οι απόψεις διίστανται γενικά για την επιλογή της Marin να διασκεδάσει κατά αυτό τον τρόπο, ενώ όσοι την υποστηρίζουν, ξεκίνησαν ένα κίνημα με τίτλο Solidarity with Sanna. Γυναίκες ανεβάζουν δικά τους βίντεο που πίνουν και χορεύουν ξέφρενα, εξηγώντας πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει ανθρώπινες στιγμές.

Από την άλλη, αυτό που φαίνεται να έχει προβληματίσει, είναι η κρίση της πρωθυπουργού προς τα άτομα που εμπιστεύεται, μιας και επί της ουσίας έγινε διαρροή των βίντεο. Κάποιοι υποστηρίζουν, επίσης, πως η εικόνα της δημιουργεί πρόβλημα γιατί αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε αν εκείνη τη στιγμή προέκυπτε κάτι που απαιτούσε τη νηφαλιότητα της Πρωθυπουργού. Η Sanna Marin τόνισε πως ήταν απόλυτα νηφάλια και αν χρειαζόταν, θα έμπαινε σε ένα αμάξι και θα πήγαινε κατευθείαν εκεί που θα ήταν απαραίτητη η παρουσία της για να κατευθύνει.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Lopez – Affleck: Ο λαμπερός δεύτερος γάμος, το πολυτελές νυφικό και οι ηχηρές απουσίες

Νίκος Βέρτης: Τι απαντά για την κλωτσιά που έδωσε μετά από έλεγχο της αστυνομίας στο μαγαζί του

Escape At Dannemora: Δες το ΣΚ τη μίνι σειρά που έδειξε ότι ο Ben Stiller είναι ανερχόμενος σκηνοθέτης