H Sophie Turner ήταν μόλις 14 ετών όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Game of Thrones, στο οποίο είχε τον σημαντικό ρόλο της Sansa Stark μέχρι το τέλος της σειράς-φαινόμενο. Το 2019 οπότε και έκανε το φινάλε της, η βρετανή ηθοποιός είχε ενηλικιωθεί και αντιμετώπιζε ήδη αρκετά ψυχολογικά προβλήματα από τα τραύματα που της άφησαν τα γυρίσματα της σειράς του HBO.

Το να εργάζεται full time από τα 14 της όπου έπρεπε να είναι παρούσα σε αρκετά takes όπου βασικοί ή μη χαρακτήρες του Game of Thrones έπρεπε να πεθάνουν με σοκαριστικό τρόπο, δεν άφησε ανεπηρέαστη την 26χρονη, σήμερα, Turner. Για να μεταμορφωθεί από το αλαζονικό κορίτσι της 1ης σεζόν στην παγωμένη βασίλισσα του φινάλε, έπρεπε να διανύσει ένα βασανιστικό «ταξίδι» με πολλή βία, το οποίο της άφησε ανεξίτηλα ψυχικά σημάδια τα οποία πολεμά ακόμη.

«Για να αντέξω ψυχολογικά όλα όσα συνέβαιναν στην σειρά, προσπαθούσα να περνάω πολύ καλά ανάμεσα από τα γυρίσματα» αναφέρει η 26χρονη στην συνέντευξή της στην Jessica Chastain για το περιοδικό The Cut.

Η ηθοποιός έπρεπε σε τρυφερή ηλικία να είναι μάρτυρας σε σκηνές με απίστευτη γραφική βία, όπως ο θάνατος του Joffrey Lannister, την ημέρα του γάμου τους. Άλλες σκηνές που την στιγμάτισαν είναι τα βασανιστήρια που έπρεπε να περάσει η Sansa Stark από τον Joffrey -μεταξύ τους το να την γδύσει η φρούτα του κια να την χτυπήσει αλύπητα-, ενώ πριν ακόμη τα διαχειριστεί μέσα της ένα άλλο και μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε για τον χαρακτήρα της: Ο Ramsey Bolton.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών έπρεπε να γυρίσει την σκηνή του βιασμού της από τον Ramsey, μεταξύ άλλων βασανιστηρίων που υπέστη και από αυτόν τον χαρακτήρα. Ακόμη και ο Iwan Rheon, o ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ramsey είχε αναφέρει ότι η μέρα που γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή ήταν «η χειρότερη της ζωής του».

Πολλοί θεατές είχαν αντιδράσει με την συνεχή σεξουαλική βία που παρουσίαζε η σειρά, η οποία δεν είναι το ίδιο έντονη στην σειρά βιβλίων στην οποία βασίζεται.

«Τα πρώτα χρόνια των γυρισμάτων, πολλές φορές είχα και την μητέρα μου μαζί να με στηρίζει» συνεχίζει η Turner. «Στην αρχή δεν είχα συνειδητοποιήσει το αντίκτυπο που είχαν αυτές οι σκηνές πάνω μου».

Κεντρική φωτογραφία: Η Sophie Turner στο κόκκινο χαλί για την παρουσίαση του φινάλε του Game of Thrones, το 2019, Shutterstock.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kendrick Lamar: Το νέο του άλμπουμ αποδεικνύει γιατί είναι έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους ράπερ

Πάνες για 120 δολάρια; Η εταιρία της Gwyneth Paltrow, Goop, σατιρίζει την υπερφορολόγηση βρεφικών προϊόντων

Christopher Walken: Τον νέο του Αυτοκράτορα βρήκε το sequel του Dune στο πρόσωπο του θρυλικού ηθοποιού