Για ονοματοκλοπή – αν υπάρχει αυτός ο όρος- κατηγορείται η Kylie Jenner. Συγκεκριμένα, το trend στο Hollywood αναφέρεται στην «κλοπή» ενός ονόματος που ένας φίλος ή μέλος της οικογένειάς κάποιου είχε προορίσει για το δικό του παιδί. Η πρακτική είναι γνωστή ως «name sniping» κι εξοργίζει τους γονείς, ιδιαίτερα εκείνους που επιλέγουν ξεχωριστά ονόματα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Η δισεκατομμυριούχος Kylie Jenner, βρίσκεται σε κόντρα με την πρώην φίλη της, Tammy Hembrow. Η Hembrow, μια Αυστραλή influencer, την κατηγόρησε ότι έκλεψε το μικρό όνομα του 6χρονου γιου της, Wolf, και το έδωσε στο νεογέννητο αγόρι της.

«Η Kylie έκλεψε το όνομα του πρωτότοκου της Tammy», είπε ένας φαν της Hembrow στο Instagram. Το σχόλιο ήταν κάτω από μια φωτογραφία του μοντέλου που κρατά το χέρι του γιου της και έγραφε τη λεζάντα «My Wolf». Η φωτογραφία της κοινοποιήθηκε λίγο αργότερα αφότου η Jenner ανακοίνωσε ότι εκείνη και ο 30χρονος Travis Scott ​​θα ονόμαζαν το παιδί τους «Wolf».

Οι ειδικοί λένε ότι είναι σοβαρό αδίκημα, παρότι εμείς γελάμε μέσα μας. «Είναι πολύ τρομακτικό. Η κλοπή του ονόματος του παιδιού του από άλλο άτομο, ανεξάρτητα από το αν το παιδί έχει ήδη γεννηθεί ή πρόκειται να γεννηθεί σύντομα ή δεν έχει συλληφθεί ακόμη, έχει καταστρέψει τόσες πολλές σχέσεις. Έχουμε δει πολλές οικογένειες να καταστρέφονται» είπε στην The Post η CEO και ιδρύτρια του BabyNames.com, Jennifer Morris.

H Morris παραδέχτηκε ότι οι γονείς που αισθάνονται ότι έχουν δημιουργήσει ένα trending όνομα μωρού έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένοι και ότι τους «κλέβουν». Το αδίκημα δεν μπορεί να ασκηθεί νομικά, ούτε μπορείς να κατέχεις τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου ονόματος…τουλάχιστον ακόμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tammy ? (@tammyhembrow)

Το trend που ακολουθεί η Jenner και άλλοι celebrities

Το συναισθηματικό μπέρδεμα που προκαλείται από την κλοπή ονομάτων μωρών πηγάζει από την πολιτιστική στροφή προς το μη συνηθισμένο.  «Όταν επιλέγετε ένα όνομα όπως Wolf, το οποίο δεν ήταν ποτέ στα κορυφαία 1.000 ονόματα στις γεννήσεις στις ΗΠΑ και είστε από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτό το όνομα, αισθάνεστε ότι σας ξεχωρίζει και ότι το παιδία σας είναι μοναδικό», αναφέρει η Morris. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, λιγότερο από το 1 τοις εκατό των νέων γονέων έχουν δώσει δημοφιλή ονόματα, όπως Liam και η Emma, στα παιδιά τους. Τα περίεργα παρατσούκλια είναι στη μόδα.

Έτσι, όταν μια τόσο διάσημη όσο η Kylie Jenner, δίνει περίεργα ονόματα στα παιδιά της, τα κάνει αυτομάτως δημοφιλή και χάνουν την ιδιαιτερότητά τους. Ολοένα και περισσότεροι θα βγάζουν τα παιδιά τους Wolf και Stormie. Πάντως και ο Jason Momoa έβγαλε το παιδί του Wolf το 2008, οπότε μάλλον τα πνευματικά δικαιώματα – αν υπάρχουν – δεν πάνε στην Hembrow. Επίσης, το 2015, το supermodel Kimora Lee Simmons ονόμασε τον πρώτο τους γιο Wolfe Lee. Τι κακό τους έχει βρει εκεί στο Hollywood;