Την ξέφρενη δεκαετία των 70s ήταν πολλοί οι ροκάδες που διατηρούσαν σχέσεις με ανήλικες, χωρίς τότε να θεωρείται ταμπού ή και εκτός νόμου, όπως ορθώς θεωρείται σήμερα.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Steven Tyler, ο οποίος είχε πάρει την κηδεμονία της ανήλικης τότε Julia Holcomb και ζούσε μαζί της για τρία χρόνια.

Ζώντας ως groupie-σύντροφός του frontman των Aerosmith, η Holcomb έφτασε σε σημείο να κάνει μέχρι και έκτρωση, την οποία σήμερα υποστηρίζει ότι την υποχρέωσε ο τραγουδιστής να κάνει.

Η Holcomb, αποφάσισε σήμερα να κάνει μήνυση στον μουσικό για αποπλάνηση, καθώς όπως υποστηρίζει την έπεισε να εγκαταλείψει το σπίτι της ενώ ήταν ακόμη ανήλικη για να ζήσει μαζί του και για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς έκαναν συχνά σεξ χωρίς εκείνη να είναι αρκετά ώριμη ώστε να αποφασίσει εάν όντως θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο ή όχι.

Στην αγωγή της, η γυναίκα κατηγορεί τον τραγουδιστή ότι την εξανάγκασε και την έπεισε να πιστέψει ότι η κακοποίηση ήταν μια επίσημη ρομαντική σχέση.

Παρουσίασε ως απόδειξη της κατηγορίας της τα απομνημονεύματα του ίδιου του Tyler, όπου ισχυρίζεται ότι «παραλίγο να παντρευτεί μια έφηβη» και ότι «οι γονείς της με ερωτεύτηκαν, υπέγραψαν ένα έγγραφο για να έχω την κηδεμονία, ώστε να μην με συλλάβουν αν την έβγαζα εκτός πολιτείας. Την πήρα μαζί μου σε περιοδεία».

Η ίδια αφηγείται, επίσης, ότι ο Tyler την πήγε σε ένα ξενοδοχείο και προέβη σε ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις μαζί της, την ίδια νύχτα που συναντήθηκαν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την ηλικία της.

Aποκάλυψε ακόμη ότι έμεινε έγκυος το 1975 και έκανε έκτρωση μετά την επιμονή του Tyler να το «ρίξει». Μέχρι στιγμής ούτε ο μουσικός ούτε οι δικηγόροι του έχουν σχολιάσει τη μήνυση, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες. Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται ρητά το όνομα του Τάιλερ, το δημοσίευμα ανέφερε ότι πρόκειται για τον τραγουδιστή των Aerosmith.

Μετά την έκτρωσή της, η Julia Holcomb απομακρύνθηκε από τον τραγουδιστή και επέστρεψε στο Portland για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Σήμερα, είναι εκπρόσωπος μίας οργάνωσης που τάσσεται κατά της έκτρωσης και μάλιστα χρησιμοποιεί την προσωπική της εμπειρία με τον Tyler ώστε να υποστηρίξει ότι «η άμβλωση κάνει κακό στις γυναίκες».

Steven Tyler