Στον αστερισμό των εγκλημάτων του P. Diddy κινείται η βιομηχανία του θεάματος στην Αμερική, αλλά προς το παρόν, δε φαίνεται τόσο συγκλονισμένη όσο θα έπρεπε, ούτε έχει τόσο μεγάλη διάθεση να καταδικάσει. Ίσως γιατί, αν ισχύουν έστω τα μισά από όσα λέγονται για την διαδρομή του διαβόητου Diddy, το μισό και βάλε Χόλιγουντ είναι μπλεγμένο και δε θα έχει πού να κρυφτεί. Το TikTok έχει γεμίσει από θεωρίες, που πια δεν είναι συνωμοσίας, από αναθεώρηση περιστατικών του παρελθόντος που αποκτούν άλλο νόημα μετά από τον χείμαρρο των αποκαλύψεων και τη σύλληψη του ράπερ, και ένα μεγάλο καζάνι που βράζει περιμένει πολλά παγκοσμίως διάσημα πρόσωπα.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζάστιν Μπίμπερ, Γουίλ Σμιθ, Drake, Bad Bunny, Lady Gaga, Ντενζέλ Γουάσινγκτον, Ριάνα, Κάνιε Γουέστ, Τέιλορ Σουίφτ, Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Χαρτ και πλήθος άλλων βρίσκεται μπλεγμένο σε αυτή την υπόθεση που τοποθετεί στο κάδρο ενορχηστρωτών τους Diddy, Jay-Z, Μπιγιόνσε, ως «μαριονετίστες» που ελέγχουν και απειλούν όλο το Χόλιγουντ και εξαφανίζουν όσους δεν τους υποκλίνονται. Προσοχή: τίποτα δεν έχει αποδειχθεί, προς το παρόν μιλάμε για θεωρίες. Θα είναι απίθανο να μιλάμε για απόλυτα ψεύδη, αλλά ας είμαστε εγκρατείς για να δούμε αν θα καταλήξει κάπου όλο αυτό ή αν θα πάρει την προβλεπόμενη οδό, δηλαδή του ενός ή δύο εξιλαστήριων θυμάτων.

The Menendez Story: Η ακραία θεωρία που συνδέει την κυκλοφορία της σειράς στο Netflix με προσπάθεια συγκάλυψης του P. Diddy από τις Καρντάσιαν!
(Photo credits: Samir Hussein/Getty Images for Sean Diddy Combs)

Ο Diddy, o handler και η Κιμ Καρντάσιαν συνήγορος

Μεταξύ των πολλών θεωριών που έχουν ακουστεί, υπάρχει μία που συνδέει τον Diddy με τις Καρντάσιαν και τους Μενέντεζ. Ναι, τους δύο αδελφούς που είδαμε στη σειρά του Netflix και μετά στο ντοκιμαντέρ, των οποίων η υπόθεση επανεξετάζεται και τώρα παρουσιάζεται ως πολύ πιθανό να έχουν πέσει θύματα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον πατέρα τους.

Λέει, λοιπόν, η θεωρία, πως ο P. Diddy είχε στείλει στην οικογένεια των Καρντάσιαν έναν fixer ή handler, έναν άνθρωπο για να προσέχει μην παραστρατίσουν και ανοίξουν το στόμα τους, και αυτός είναι ο σύντροφος της Κρις Τζένερ, της μάνατζερ όλων των Καρντάσιαν, αυτής που έχτισε την αυτοκρατορία, ο Κόρι Γκαμπλ. Και, αντίστοιχα, η Κιμ Καρντάσιαν λειτουργούσε ως handler του Κάνιε Γουέστ που ήταν πάντοτε αυτό που λένε στην Αμερική loose canon, δηλαδή ανεξέλεγκτος.

Στη θεωρία αυτή, η αγάπη της Κιμ Καρντάσιαν για τη νομική και για την αναμόρφωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, από την πλευρά των καταδικασμένων, αιτιολογείται γιατί έπρεπε να έχει ένα πάτημα ο Diddy ώστε να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη. Γι’ αυτό βλέπουμε εσχάτως την Κιμ να ενδιαφέρεται τόσο για την υπόθεση των Μενέντεζ και να γίνεται σημαντικό θέμα συζήτησης στην Αμερική, να αναδεικνύεται από την ίδια, ίσως για να φύγουν οι προβολείς από τον Diddy.

@boost_live_n1

Des agents fédéraux ont trouvé 1 000 bouteilles d’huile pour bébé dans la maison de Diddy Sean ‘Diddy’ Combs a été arrêté au milieu d’une vague de poursuites, y compris des accusations de SA et de trafic. Diddy prend un bain de soleil dans le repos central #pdiddy #diddy #seancombs #newyork #usa #news #centralpark #sun #arrested #cops

♬ son original – BOOST GROW LIVE 🔥

Υποστηρίζει αυτή η, ακραία προς το παρόν, θεωρία, πως το Netflix δεν έβγαλε τυχαία τώρα τη σειρά και το ντοκιμαντέρ, αλλά υπήρξε ένα ζήτημα συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού.

Αν διαβάσει κάποιος όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες 10 μέρες, αν μπει όλο και περισσότερο στην υπόθεση, σε πρώτη φάση θα χάσει το μυαλό του και θα αηδιάσει με τα πάντα. Γιατί, το ξανατονίζουμε, αυτό που διακυβεύεται για τον Diddy είναι το πόση φυλακή θα φάει, για τα άτομα που τον κατηγορούν, αν θα βρουν την απαραίτητη δικαίωση, αλλά για όλους εμάς τους υπόλοιπους το διακύβευμα είναι διπλό.

Πρώτον, να δούμε να υπάρχει επαρκής τιμωρία στους ενόχους, εφόσον υπάρχουν τέτοιοι. Το οποίο όμως είναι ουτοπικό, διότι αν ισχύουν έστω τα μισά, τη πυραμίδα πάει πολύ κάτω, ακόμα και σε άσημους με λεφτά, σε καίρια πόστα ή και σε «γκεστ», που όλοι θα θέλουν να το κουκουλώσουν. Είναι αφελής όποιος πιστεύει πως ο Diddy με τη Μπιγιόνσε και τον Jay-Z έκαναν όλα αυτά και δε θα έχουν φτιάξει ένα πλέγμα και δεν θα έχουν πατήματα να εκβιάσουν και να απειλήσουν κόσμο. Εδώ, όπως φαίνεται, εξαφάνισαν τη Ριάνα από τη μουσική, αλλά εκείνη βρήκε τρόπο να κάνει τη δική της αυτοκρατορία στα εσώρουχα και να αποκτήσει ξανά δύναμη.

Diddy
(Photo credits: Jamie McCarthy/WireImage)

Το δεύτερο διακύβευμα είναι περισσότερο ηθικής και ψυχολογικής φύσης και αφορά την πτώση των ειδώλων. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όταν διαλύονται τα είδωλα, ο άνθρωπος νιώθει κενός, να χάνει το νόημα της ύπαρξης του. Το ξαναβρίσκει, αλλά είναι μια τρομερά επώδυνη διαδικασία. Θα είναι μια κατάρρευση. Και γι’ αυτό, είναι απίθανο να δούμε κάτι κατακλυσμιαίο, έστω άμεσα.

Μέχρι τότε, θα διαβάζουμε θεωρίες για τον Diddy, για το αν είναι αυτός στην κορυφή της πυραμίδας ή είναι η Μπιγιόνσε με τον Jay-Z και θα αναρωτιόμαστε αν έχει κάποιο νόημα να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε. Και θα κοιτάμε playlists στο Spotify ή αγαπημένες μας ταινίες και θα ρωτάμε το μέσα μας «δηλαδή τώρα εγώ ακούω/βλέπω έναν που παίζει να συμμετείχε σε ναρκώσεις και βιασμούς ενηλίκων και ανηλίκων, ακόμα και σε δολοφονίες/αφανισμούς ανθρώπων;».

* Κεντρική φωτογραφία: Getty Images