Υπάρχει κάτι χειρότερο από την ταινία ‘365 dni’ (365 days) στο Netflix; Το sequel του. Η σεξιστική ταινία, που φέρνει λίγο από το 50 shades of Grey, βρέθηκε για το 2020 στην πρώτη θέση του ελληνικού και αμερικάνικου Netflix. Οι συνδρομητές, βέβαια, έδωσαν ανελέητο και αδυσώπητο hate, πράγμα απολύτως φυσιολογικό. Τελικά, όμως, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το αναπόφευκτο. Το sequel θα γίνει πέρα για πέρα πραγματικότητα. Έτσι κι αλλιώς, η ταινία είναι βασισμένη στην τριλογία βιβλίων της Blanka Lipińska, επομένως η ιστορία δεν θα μπορούσε να κοπεί με τις κακές κριτικές. Κι ας ήταν πολλές.

Η υπόθεση των ‘365 dni’ ακολουθεί τον Massimo, έναν μαφιόζο της Σικελίας, και την Laura Biel, στέλεχος ξενοδοχειακού marketing. Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται σε ένα ταξίδι. Όχι ένα νορμάλ ταξίδι βεβαίως. Ο Massimo μόλις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μια αεροσυνοδό, όταν μετά από λίγο συναντά τη Laura, την οποία με το έτσι θέλω επιθυμεί να την κάνει δική του. Την απαγάγει κανονικότατα και την απειλεί πως αν προσπαθήσει να αποδράσει θα εκτελέσει τους γονείς της.

Η Laura παρ’όλα αυτά κάνει την απόπειρα να φύγει, σε ένα πολύ κακό timing, αφού εκείνη τη στιγμή βλέπει τον Massimo να σκοτώνει ένα πρώην μέλος της μαφιόζικης οικογένειάς του, που είχε προσπαθήσει να οδηγήσει στην πορνεία ανήλικα κορίτσια. Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, θέλοντας με τον δικό του τρόπο να τη «κερδίσει», την παρενοχλεί σεξουαλικά, ενώ σε όλο αυτό το διεστραμμένο αλισβερίσι, την δένει με αλυσίδες και την βάζει να τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης δικής του με μία πόρνη. 

Για να μην τα πολυλογώ, γιατί φαντάζομαι ξέρεις πως η ταινία, εκτός του ότι είναι για πέταμα, έχει ανοίξει και έναν κύκλο συζητήσεων για το πως μια γυναίκα υποκύπτει και ερωτεύεται έναν άντρα, που παρά τα όσα της έχει κάνει, τη σώζει στη θάλασσα, οπότε εντάξει διαγράφονται όλα. Τα εντελώς λάθος πρότυπα που περνάει για το πώς το αντίθετο φύλο μπορεί να διεκδικήσει με τον πιο ανάρμοστο τρόπο μια γυναίκα. Κι όλα αυτά, επειδή μια φορά δεν είναι αρκετή, θα παίξουν στο repeat και στο sequel. Μεγάλη πετυχησιά που λέει και μία φίλη μου.

Η συνέχεια της ταινίας θα έρθει με το ‘Kolejne 365 dni’ (Another 365 Days), με την συγγραφέα να εξηγεί στο OprahMag.com, πως θέλει να δώσει στους φανατικούς θαυμαστές της περισσότερα από αυτά που γράφονται στα βιβλία της και να δημιουργήσει κάτι καινούριο, ενώ πρόσθεσε πως είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν επιπλέον ερωτικές σκηνές. «Θα είναι πολύ καυτή ταινία», κατέληξε.

Μιας και η ιστορία βασίζεται στα βιβλία, η Laura θα συνεχίσει να είναι με τον Massimo, ωστόσο θα πέσει θύμα απαγωγής για δεύτερη φορά, από τον Marcelo Matos. Άλλο φρούτο. Και μάντεψε, επειδή προφανώς το περίπλοκο είναι ακόμα πιο θελκτικό για την ίδια, θα ερωτευτεί κι αυτόν. Και κάπως έτσι θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο που υποθέτω πως θα έχει μια απώλεια.

Τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας ήταν να ξεκινήσουν τον περασμένο Αύγουστο, αλλά η πανδημία έβαλε φρένο. Παρ΄όλα αυτά, πιθανές ημερομηνίες για να γίνει διαθέσιμη στο Netflix, είναι στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022.