O Tom Felton, ένας από τους ηθοποιούς που έγιναν γνωστοί μέσα από τις ταινίες Harry Potter, μιλάει για την μετέπειτα πορεία του, αλλά και για εκείνα τα χρόνια. Ο Draco Malfoy, όπως τον ξέρουν όλοι, έχει κάνει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να γνωρίζεις. Ασχολείται με το θέατρο και τώρα βρίσκεται στη μέση των έντονων προβών για το ντεμπούτο του στο West End στο 2:22: A Ghost Story, αποκαλύπτει στην Guardian. Έρχεται σχεδόν 30 χρόνια από την τελευταία θεατρική παράσταση του Felton, όταν ήταν περίπου 6 ετών.

Είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέρφια. Αυτός που ενδιαφερόταν για τον χώρο της υποκριτικής ήταν όμως ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ο Felton βρισκόταν μαζί του απλά για να του κάνει παρέα. «Πραγματικά δεν με πρόσεξαν για την υποκριτική μου ικανότητα ιδιαίτερα νωρίς, με ενδιέφερε πολύ περισσότερο να γίνω ψαράς» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο μπαμπάς του σαν πολιτικός μηχανικός ταξίδευε πολύ, οπότε ήταν η μαμά του έμενε πίσω για να φροντίζει τα παιδιά. ‘Εκανε τα πάντα για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. «Λίγους μήνες πριν μπω στον χώρο της υποκριτικής, ήθελα να γίνω βιολιστής. Δούλευε νύχτες για να μας λέει πάντα ναι». Όταν ο Felton ήταν έξι ετών, πήρε την πρώτη του δουλειά ως ηθοποιός.

Η μητέρα του άλλαξε τα πάντα στη ζωή της για να βεβαιωθεί ότι θα τα καταφέρει. Στην συνέχεια συμμετείχε στα The Borrowers, Anna and the King με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster και Harry Potter. Ο τότε 12χρονος Felton είχε μια σχετική εμπειρία, όσον αφορά τις auditions και τα στούντιο.

«Ήμουν επίσης ένας από τους λίγους που δεν είχαν ιδέα τι είναι ο Harry Potter εκείνη την εποχή. Οποιοσδήποτε μπορούσε να το δοκιμάσει, τόσα ενθουσιασμένα παιδιά πήγαν που αγαπούσαν βαθιά τα βιβλία». Εκείνος το έβλεπε σαν ακόμα μια δουλειά. Στην αρχή, τον δοκίμασαν για τον ρόλο του Harry και τον Ron Weasley, βάφοντας τα μαλλιά του μαύρα και στη συνέχεια τζίντζερ.

Tελικά επιλέχθηκε για τον Malfoy, τον αντίπαλο της παρέας του Potter. «Πιστεύω ότι πήρα το ρόλο επειδή ήμουν αδιάφορος. Δεν είχα ιδέα. Και με τρία μεγαλύτερα αδέρφια, μαθαίνεις γρήγορα να έχεις αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι ο Chris Columbus, ο σκηνοθέτης, αναγνώρισε αυτή την ελαφριά αδιαφορία και αλαζονεία σε εμένα, κάτι που πίστευε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει για τον Malfoy».

Ο Felton δεν πίστευε ότι θα κάνει καριέρα

Αν και δεν χρειαζόταν να λείπει από το σχολείο, καθώς τα γυρίσματα κούμπωναν τέλεια στο πρόγραμμά του, απογοητευόταν όταν έλειπε από τα αποκριάτικα πάρτι και τις σχολικές εκδρομές. «Περπατούσα με βαμμένα μαλλιά και έπαιζα έναν κακό μάγο. Δεν ήταν ωραίο. Δεν μου έκανε καλό, ειδικά όσον αφορά τα κορίτσια».

Μάλιστα, δεν ήταν ποτέ δεδομένο ότι ο Felton θα συμμετείχε και στις οκτώ ταινία με τα όλο και πιο προσοδοφόρα συμβόλαιά τους. Με τα λεφτά που έβγαλε βοήθησε την οικογένεια του, τους αγόρασε αυτοκίνητα και σπίτια. «Πρόκειται να φτιάξουμε δύο ταινίες. Αν μετά το δεύτερο, τα παιδιά έμοιαζαν ακόμα αρκετά μικρά, ίσως να κάναμε και τρίτη. Μετά μια τέταρτη και πήγε κάπως έτσι. Δεν εγγραφήκαμε ποτέ για 12 χρόνια. Κάποια στιγμή απλά υπέθεσα ότι θα μας αντικαθιστούσαν με αξιοπρεπείς ηθοποιούς, αλλά δεν το έκαναν ποτέ».

Ο ίδιος πίστευε ότι θα κάνει καριέρα μόνο σαν παιδί ηθοποιός, και ότι δεν θα συνεχίσει να ασχολείται με την ηθοποιία σαν ενήλικας. Ενώ γύριζε την έκτη ταινία του franchise, ο Felton ήταν 20 ετών. Τότε ήταν που τελικά άκουσε τη συμβουλή του Jason Isaacs, να ασχοληθεί σοβαρά με τον χώρο. «Μου είπε να γυμναστώ, να μάθω να κάνω μια αμερικανική προφορά και να αποκτήσω έναν καλό ατζέντη των ΗΠΑ». Ακολούθησε την συμβουλή του, και πήγε στα γυρίσματα για Rise of the Planet of the Apes, ενώ μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Πλέον έχει μετακομίσει στο Λονδίνο.

Αν και παραδέχεται ότι είχε μια πολύ πιο φυσιολογική ζωή από τους τρεις πρωταγωνιστές, που βρίσκονταν παντού σε αφίσες, αποκαλύπτει ότι δεν έχει αποκοπεί τελείως από τις ταινίες. Λατρεύει να μιλάει για αυτές, παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια. «Δεν θα βαρεθώ ποτέ το πόσο χαρούμενους κάνει τους ανθρώπους» λέει για τις ταινίες Harry Potter, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Photo: Instagram

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Kim Kardashian: Έβαλε και δεύτερο φόρεμα της Marilyn Monroe και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι

Ελένη Φουρέιρα: Ποζάρει topless και ανακοινώνει ότι κάτι νέο ετοιμάζει

Karine Jean-Pierre: Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά gay εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου