Η Μύκονος για πολλούς θεωρείται «απαγορευτικός» προορισμός, λόγω βέβαια των φουσκωμένων τιμών. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μέσα στα χιλιάδες ξενοδοχεία, μπορείς να βρεις και αρκετά οικονομικά, που κάνουν για κάθε budget. Εκτός από τη Χώρα, κι άλλες περιοχές του κυκλαδίτικου νησιού αξίζουν να μείνεις, ειδικά όταν ψάχνεις κάτι πιο ήσυχο.

Την ώρα που μερικά πιο ψαγμένα νησιά «ανεβαίνουν» και οι τιμές τους είναι «άπιαστες», η Μύκονος φαίνεται ένας πιο φιλικός προορισμός. Ψάξαμε και βρήκαμε ξενοδοχεία στο Booking με ιδιαίτερα προσιτές τιμές σε περίοδο high season, που θα σε ψήσουν φέτος να επιχειρήσεις ένα τριημεράκι στη Βασίλισσα των Κυκλάδων.

Τα ξενοδοχεία που καταρρίπτουν τον μύθο ότι η Μύκονος είναι πανάκριβη

22-25 Ιουλίου

La Veranda of Mykonos Traditional Guesthouse

Το La Veranda στη Χώρα της Μυκόνου αποτελεί αυτήν την στιγμή μια από τις οικονομικές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς. Για το εν λόγω τριήμερο, διαθέτει δωμάτιο με 347 ευρώ. Η τιμή είναι για δύο άτομα.  Σε καλή τοποθεσία, με μικρή πισίνα σε πλακόστρωτη βεράντα με ξαπλώστρες, υπαίθριο μπαρ και θέα στο Αιγαίο, σίγουρα θα σε αφήσει ικανοποιημένο. Στο Booking έχει βαθμολογία 9,1, με πολλές θετικές κριτικές για τον οικοδεσπότη και τη φιλοξενία του.

Maki’s Place

Το Makis Place βρίσκεται στον Τούρλο, μόλις 2 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της Μυκόνου, και διαθέτει δίκλινο δωμάτιο με 433 ευρώ για το τριήμερο αυτό του Ιουλίου. Στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό. Με θέα στο νέο λιμάνι της Μυκόνου και σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από την παραλία του Αγίου Στεφάνου, το ξενοδοχείο σε κυκλαδίτικο στιλ είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα βρεις. Επίσης, διαθέτει μπαρ-εστιατόριο και πισίνα για απεριόριστες ώρες χαλάρωσης. Έχει συγκεντρώσει, επίσης, θετικές κριτικές με συνολική βαθμολογία 9,3 και 9,8 συγκεκριμένα για τον οικοδεσπότη.

19-22 Αυγούστου 

FANARI STUDIOS 

Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το Fanari Studios σε καλεί για το τριήμερο του Αυγούστου. Βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, κοντά στο Φάρο Αρμενιστή – ένα από τα χαρακτηριστικά κτίσματα της Μυκόνου- και για διαθέτει δίκλινο δωμάτιο στο Booking, με 485 ευρώ. Με βαθμολογία 9,1 στη πλατφόρμα, αποτελεί ένα από τα πιο καλά deal ποιότητας – τιμής για την high περίοδο του Αυγούστου.

Fanari studios Mykonos

Φωτογραφία: Booking.com

Ξενοδοχείο Μιλένα

To ξενοδοχείο Milena βρίσκεται στο Δραφάκι, σε απόσταση μόλις 1χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου και 400μ. από το Αεροδρόμιο. Διαθέτει διαθέτει ασβεστωμένα δωμάτια στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο στιλ, ενώ για το τριήμερα από 19 έως τις 22 Αυγούστου, το δίκλινο κοστίζει 527 ευρώ. Είναι κατάλληλο ειδικά για ζευγάρι, καθώς βαθμολόγησαν την τοποθεσία με 8,8. Με βάση τα σχόλια όλων των επισκεπτών η βαθμολόγια του ξενοδοχείου στο Booking φτάνει το 9,4!

Milena Hotel

Φωτογραφία: Booking.com