Ένας από τους πιο ρομαντικούς και ονειρικούς προορισμούς είναι το Παρίσι. Αν και ακριβό, χιλιάδες ζευγάρια συρρέουν κάθε χρόνο κάτω από τον πύργο του Άιφελ για να βγάλουν μια φωτογραφία, ενώ φιλιούνται. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν το έχουν καταφέρει αυτό είτε γιατί δεν έχουν σύντροφο, είτε γιατί απλά δεν έχουν τα χρήματα.

Μπορεί να περιμένουν την ημέρα που θα κάνουν πραγματικότητα αυτό το «άπιαστο ταξίδι». Κανείς, όμως, δεν τους έχει πει την μαύρη αλήθεια για το Παρίσι, αυτή που θα γκρεμίσει τα παιδικά τους όνειρα και κάθε φαντασίωση που έχουν. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να απομυθοποιούμε αυτόν τον παραμυθένιο προορισμό.

Πρώτον, όπως σε κάθε τουριστικό αξιοθέατο, κατακλύζεται από σμήνος κόσμου. Βέβαια, από το Instagram και από τις επεξεργασμένες φωτογραφίες δεν θα το δεις ποτέ αυτό. Πάρτε για παράδειγμα το ηλιοβασίλεμα στην Οία, στην Σαντορίνη, όπου οι τουρίστες είναι κολλημένοι σαν τις σαρδέλες για να το δουν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον πύργο του Άιφελ.

Θα στηθείς στην ουρά τουλάχιστον καμιά ώρα μέχρι να σου ελέγξουν τα εισιτήρια, ταυτότητες, να περάσεις από σωματικό έλεγχο και βέβαια να δουν το πιστοποιητικό του εμβολιασμού – τουλάχιστον σε περίοδο πανδημίας-. Όταν επιτέλους ανέβεις θα πρέπει να κλειστείς σε ένα ασανσέρ με πολύ κόσμο, ενώ στα διάφορα επίπεδα του πύργου θα αγκομαχάς για να περάσεις ώστε να φτάσεις πιο κοντά στα κάγκελα για την πολυπόθητη φωτογραφία.

Είναι εμπειρία δεν λέμε, αλλά κάθε τι ωραίο έχει και τα ζόρια του. Το δεύτερον χειρότερο πράγμα στο Παρίσι, βρίσκεται στο Palais de Chaillot (Πλατεία του Τροκαντερό), ένα κτήριο στην κορυφή του λόφου του Σαγιό στην περιοχή Τροκαντερό, απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ. Η θέα είναι τρομερή, αλλά το feeling δεν είναι και το καλύτερο. Πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή, καθώς υπάρχουν πολλοί «ελαφροχέριδες». 

Κι άλλοι λόγοι για να «σβήσεις» το Παρίσι από τον χάρτη

Γενικά η ατμόσφαιρα δεν είναι η καλύτερη και δεν θα νιώσεις σε καμία περίπτωση ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι. Ιδανικά θα ήθελες να ακούς κάποιο γαλλικό ερωτικό τραγούδι ή κάποια απαλή μελωδία να ακούγεται, ενώ θαυμάζεις την θέα και τους κήπους του Τροκαντερό. Αυτό θα γινόταν σε ένα ιδανικό σενάριο.

Στην πραγματικότητα θα συναντήσεις κάγκουρες να αράζουν με ηχειάκια να ακούνε στο τέρμα τραπ. Μπορεί να πετύχεις και αυτοκίνητα με μπάσο να περνάνε με το μπάσο να τρυπάει αυτιά ή ακόμα να κάνουν και κόντρες. Πολύ Αθήνα ακούγεται αυτό. Ναι, υπάρχουν παντού, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Με λίγα λόγια η γύρω περιοχή από τον Πύργο του Άιφελ τρώει άνετα άκυρο, αν θέλεις να ζήσεις αυτό το παριζιάνικο feeling για το οποίο πας. Αν απλά θέλεις να αράξεις, όπως κάνεις και εδώ, τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσένα. Ακόμα το μετρό είναι πανβρώμικο, όπως και η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Όχι πως η Γαλλία φημίζεται για την καθαριότητά της.

Τέλος πάντων, αν θέλεις να ταξιδέψεις στη Γαλλία, τότε μπορείς να επιλέξεις λιγότερο γνωστές γειτονιές, όπου θα νιώσεις όντως αυτόν τον παριζιάνικο αέρα που αναζητάς. Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς μερικά από τα πιο ξακουστά της αξιοθέατα, αλλά σε προετοιμάζουμε για αυτά που θα συναντήσεις, ώστε να μην έχεις αυταπάτες. Στην χειρότερη; Μείνε Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί ωραίοι προορισμοί για να πας με το ταίρι χειμώνα / καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Άσσος: Το «καμάρι» της Κεφαλονιάς θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Με πρωταγωνιστές αγαπημένα πρόσωπα, η Peroni Nastro Azzurro παντρεύει το ελληνικό καλοκαίρι με το ιταλικό στιλ

Χελώνα εξολοθρευτής: Καθάρισε σε μισή ώρα παραλία της Νάξου – Έφαγε 100 μέδουσες