Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει η θάλασσα, η ηρεμία και ένα καλό ταβερνάκι, τότε έχεις ανοίξει το σωστό κείμενο. Γιατί εδώ θα μάθεις για τους Αρκιούς, τον παράδεισο των Δωδεκανήσων που θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις τις μπαταρίες για τον χειμώνα που έρχεται. Κι αν ακόμα νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις ή ακόμα χειρότερα, θα περάσεις τον μισό Αύγουστο στην Αθήνα, τότε μάλλον πρέπει να αναλάβεις δράσης και να προγραμματίσεις ένα ταξίδι προς το τέλος του μήνα ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε τυχεροί που το καλοκαίρι στην χώρα μας τελειώνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο θέμα μας… Οι Αρκοί έχουν μια ησυχία, όχι μόνο γιατί δεν συγκαταλέγεται στα τουριστικά μέρη, αλλά έχει όλους κι όλους 40 μόνιμους κατοίκους. Το νησί βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, με μοναδική θέα τόσο στα γύρω νησιά όσο και την γειτονική χώρα. Ιδανικός προορισμός, προφανώς, για όσους διαθέτουν σκάφος, αλλά και για όσους μπορούν να εκτιμήσουν το μεγαλείο ενός ακριτικού νησιού.

Για να βρεθείς εκεί, πρέπει πρώτα να σταματήσεις στην Πάτμο κι από εκεί να πάρεις το καράβι για Αρκιούς. Επιπλέον, στο εν λόγω δρομολόγιο μπορείς να επιλέξεις το Μαράθι και τους Λειψούς. Οι Αρκοί έχουν, εκτός από την υπέροχη θέα, και ονειρικές παραλίες. Η πιο φημισμένη είναι τα Τηγανάκια, η οποία έχει κρυστάλλινα νερά που σου επιτρέπουν να κολυμπάς με τις ώρες, ωστόσο εξίσου καλές είναι το Λιμνάρι και το Αμπελάκι.

Φυσικά το αυτοκίνητο είναι περιττό, μιας και οι αποστάσεις διανύονται με τα πόδια. Επιπλέον, από τους Αρκιούς μπορείς να πάρεις ένα από τα καΐκια, τα οποία μεταφέρουν στα γύρω νησιά σαν εκδρομές. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει περισσότερη ζωντάνια, με τις επιλογές για φαγητό να μην είναι πολλές, αλλά σαν ποιότητα να ξεχωρίζουν.

Τέλος, μπορείς να επισκεφθείς τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και τα σπήλαια που λειτουργούσαν τότε ως καταφύγια. Αφήνουμε στο τέλος το καλό, μιας και στις 23 Αυγούστου γίνεται το πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σε αυτό το νησί αν πας μια φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάς

Το νησί που δεν επισκέπτεσαι για τις παραλίες αλλά για την αρχιτεκτονική του

Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά τη ψυχολογία σου: Τα 5 πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα που πρέπει να δεις