Έχουμε μπει στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον είναι ξεκάθαρο πως τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα επιλέγουν. Δεν είναι μόνο τα λευκά σοκάκια και τα ωραία vibes που αποπνέουν, είναι και οι παραλίες τους που μαγεύουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες που είναι ακόμα πιο ιδιαίτερες και μοναδικές, και ξεχωρίζουν στις περισσότερο φημισμένες.

Μαύρη ή κόκκινη άμμος, περίεργοι σχηματισμοί και πολλά ακόμη αποτελούν τις ακόλουθες παραλίες. Αν βρεθείς σε κάποιο από τα νησιά αυτά, τότε μην παραλείψεις να επισκεφθείς τις εξής παραλίες:

Μαύρα Βόλια, Χίος

Στο νότιο τμήμα της Χίου και συγκεκριμένα 30 περίπου χλμ. από την πόλη και 5 χλμ. από το ξακουστό χωριό Πυργί, θα βρεις τη διασημότερη παραλία του νησιού αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές του Αιγαίου. Η παραλία Μαύρα Βόλια είναι ένα αξιοθέατο, αφού διαθέτει μεγάλα μαύρα βότσαλα που προέκυψαν από την έκρηξη κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα με ένα βαθύ σκούρο μπλε χρώμα λόγω αυτών των μαύρων βότσαλων. Εντυπωσιακό να κάνεις μπάνιο σε μαύρη θάλασσα.

Ξι, Κεφαλονιά

Το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξούρι. Είναι μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, μιας και έχει κόκκινη άμμο, η οποία περιτριγυρίζεται από μεγάλα βράχια, που δημιουργούν ένα αλλιώτικο τοπίο, από τα συνηθισμένα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος. Οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και μπάνιο και φυσικά θεραπεία spa.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?????? ?????? (@greciaviaggi)

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Είναι η πιο διάσημη παραλία της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία έχει μια πανδαισία χρωμάτων που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Το μπλε της θάλασσας, η ανάμειξη του λευκού και του κόκκινου στην άμμο, δημιουργούν έναν εντυπωσιακό καμβά. Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε αυτήν μπορείς να φτάσεις είτε με τα πόδια, είτε με βάρκα από το Καμάρι.

Βλυχάδα, Σαντορίνη

Ακόμα μία κερδίζει τις εντυπώσεις στη Σαντορίνη κι αυτή είναι η Βλυχάδα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα σε απόσταση 11 χλμ. από τα Φηρά. Κι εδώ το τοπίο θυμίζει κάτι απόκοσμο, χάρη στα βράχια του ηφαιστείου. Η παραλία έχει λεπτή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Παραλία Αλθέα: Θα νομίζεις ότι είσαι στο Ιόνιο αλλά θα βρίσκεσαι 40 λεπτά από την Αθήνα

Σε αυτό το χωριό της Πάρου θα βγάλεις φωτογραφίες που θα ζηλέψουν όλοι οι influencers

Γαλαζοπράσινα νερά, αίσθηση Καραϊβικής και νορμάλ τιμές για κράτηση τον 15αυγουστο: Αυτό το νησί είναι η καλύτερη επιλογή