Ήρθε αυτή η περίοδος που στις συζητήσεις της παρέας πέφτει στο τραπέζι το θέμα της παραλίας όλο και συχνότερα. Που να πάει κάποιος να κολυμπήσει το Σαββατοκύριακο και ταυτόχρονα τα νερά να είναι καταγάλανα και καθαρά; Σαφέστατα κοντά στην Αθήνα υπάρχουν επιλογές, αλλά 2-3 ξεχωρίζουν.

Θα αναφερθούμε σε μία αυτή τη φορά. Στην παραλία Μυλοκοπή που βρίσκεται 65 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Bρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο και ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι περιτριγυρισμένη από πεύκα συνδυάζοντας έτσι φύση, βουνό και θάλασσα. Να μην χορταίνει το μάτι σου ομορφιά με λίγα λόγια. Τι άλλο θέλει κανείς το καλοκαίρι;

Παραλία Μυλοκοπή: Τιρκουάζ νερά που αφοπλίζουν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VisitLoutraki (@visitloutraki)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VisitLoutraki (@visitloutraki)

Η Μυλοκοπή είναι επί της ουσίας δύο παραλίες και λέγεται πως είναι δημιούργημα κάποιου σεισμού που σημειώθηκε στην αρχαιότητα. Έτσι κι αλλιώς είναι μια σεισμογενή περιοχή, ενώ στη μία πλευρά της παραλίας υπάρχουν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την σεισμικότητα.

Όσον αφορά τα νερά της παραλίας, είναι κρυστάλλινα με αυτό το υπέροχο τιρκουάζ χρώμα, προσφέροντας δε και μια θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Εννοείται πως δεν είναι οργανωμένη, κι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα για να παραμείνει το μέρος όμορφο, γι’αυτό πριν ξεκινήσετε πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα. Σίγουρη η ομπρέλα, εκτός αν είστε τυχεροί και βρείτε σκιά σε κάποιο δέντρο.

Εκτός από το μπάνιο εκεί, η παραλία Μυλοκοπή είναι δημοφιλής και για έναν ακόμη λόγο. Είναι ιδανική για καταδύσεις αλλά και για ψαροντούφεκο, καθώς και εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.

Το πιο κοντινό χωριό στην παραλία είναι αυτός της Περαχώρας, η οποία βρίσκεται περίπου 20 λεπτά μακριά. Μετά το μπάνιο, που το στομάχι θα έχει φτάσει στην πλάτη, επισκεφθείτε τις ταβέρνες της Λίμνης Βουλιαγμένης, με ωραίο φαγητό και εξίσου υπέροχη θέα. Και κάπως έτσι, το Σαββατοκύριακο θα κλείσει μαγικά και όπως πρέπει για να ξεκινήσει η εβδομάδα δυναμικά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Βρωμοπούσι: Η κρυφή παραλία της Αττικής όπου θα νιώσεις σαν να είσαι διακοπές

Σαν Σεμπαστιάν: Η πόλη-όνειρο της Χώρας των Βάσκων που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Το νησί-έκπληξη των Δωδεκανήσων που αποτελεί πλέον top και αρκετά ακριβό προορισμό διακοπών