Ένα παροπλισμένο Airbus A380 αλλάζει και παίρνει νέα μορφή. Το Project Envergure, θα σώσει ένα αεροσκάφος, μετατρέποντάς το σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Toulouse Blagnac (TLS). Η τοποθεσία θα ήταν κατάλληλη καθώς η Τουλούζη είναι το σπίτι της Airbus, του γίγαντα του κατασκευαστή αεροσκαφών.

Το Airbus A380 εξελίχθηκε γρήγορα σε σύμβολο της αεροπορικής βιομηχανίας. Ενώ το αεροσκάφος παραμένει απίστευτα δημοφιλές στους επιβάτες, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν το προτίμησαν. Φυσικά, η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στο A380 και ένα αξιοσημείωτο μέρος του παγκόσμιου στόλου δεν θα ξαναβρεθεί στους ουρανούς.

Βασισμένο σε μια ιδέα του Frédéric Deleuze, πρώην μηχανικός της Airbus, το A380 Hotel κάνει πραγματικότητα τα όνειρα όλων, καθώς θα αποτελείται από 31 δωμάτια χωρισμένα σε standard και deluxe κατηγορίες και δύο επιπλέον σουίτες, μία στο πιλοτήριο και μία στο πάνω επίπεδο. Το εξωτερικό φαίνεται ότι θα παραμείνει το ίδιο (αν και μπορεί να αποκτήσει νέο χρώμα).

Όλα τα δωμάτια θα έχουν ιδιωτική τουαλέτα και ντους. Τα standard δωμάτια (περίπου 16 τετραγωνικά μέτρα) θα διαθέτουν κρεβάτι queen size με χώρο για δύο άτομα. Τα deluxe δωμάτια (περίπου 23 τετραγωνικά μέτρα) μπορούν να φιλοξενήσουν τρία έως τέσσερα άτομα με κρεβάτι queen size και ένα ή δύο μονά κρεβάτια.

Οι σουίτες του Airbus A380

Οι δύο σουίτες είναι αναμφισβήτητα εκεί που θα ήθελε να μείνει οποιοσδήποτε έχει μανία με τα αεροπλάνα. Βρίσκονται στα δύο άκρα του αεροσκάφους και καταλαμβάνουν περίπου 35 τετραγωνικά μέτρα. Στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, η πρώτη σουίτα θα βρίσκεται στον χώρο που παλαιότερα φιλοξενούσε το θάλαμο πτήσης. Εδώ, οι επισκέπτες θα βρουν ένα king-size κρεβάτι, καθώς και ένα μπάνιο.

Στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, οι επισκέπτες θα βρουν τη σουίτα Duplex. Οι σχεδιαστές την τοποθέτησαν σε δύο επίπεδα που συνδέονται με την αρχική πίσω σκάλα του αεροσκάφους. Αυτή η σουίτα περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, μαζί με ένα μπάνιο.

Προφανώς, οι δημιουργοί του έργου δεν πρόκειται απλώς να τοποθετήσουν ένα A380 χύμα σε ένα χωράφι. Ένα παρακείμενο κτίριο, εμπνευσμένο από έναν πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, θα στεγάσει ένα εστιατόριο 60 θέσεων και πιθανώς τις εγκαταστάσεις υποδοχής του ξενοδοχείου.