Οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι αρπακτικά. Λίγο να μυρίσουν αδυναμία, λίγο να μυρίσουν αίμα, θα πετάξουν και θα πάνε να κατασπαράξουν. Ε, αυτό που τους προσέφερε Το Πρωινό του ΑΝΤ1 μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την επίσημη έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν, δεν ήταν απλά λίγο αίμα, ήταν κοτζάμ πληγή που έρεε σαν ποτάμι το αίμα. Η αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού έχει ξαμολήσει τις σκύλες της λύσσας, ήτοι τους επιτελείς των τηλεοπτικών ρεπορτάζ, να σκάψουν βαθιά για να βρουν τη ρίζα της αιτίας.

Ευτυχώς, ο ΑΝΤ1 δεν στρουθοκαμήλισε και στην ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε πως όντως υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες ανάμεσα στη Δούκισσα και τον Λιάγκα, οι οποίες δεν επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα είχαμε ένα μίνι κουτσομπολιό και θα τελείωνε η υπόθεση.

Στην τηλεόραση όμως δεν αρκεί η εξήγηση «δύο άνθρωποι πολύ διαφορετικοί δε μπορούν να συνυπάρξουν εύκολα και σίγουρα θα βγουν εντάσεις». Φυσικά, σε αυτό ο ΑΝΤ1 κάνει και μια έμμεση παραδοχή αποδεχόμενος το λάθος του. Γιατί ήταν εξ αρχής λάθος να τοποθετηθεί η Δούκισσα Νομικού στο Πρωινό, αφήνοντας πάντοτε στην άκρη τον οικονομικό παράγοντα, δηλαδή τις εμπορικές συμφωνίες που την αφορούν, που είναι εξάλλου και ο κυριότερος λόγος για την επιλογή της έναντι άλλων κοριτσιών.

Η Δούκισσα δεν είναι κάποιο καινούργιο πρόσωπο. Την έχουμε δει αρκετά στο παρελθόν και ποτέ δεν έδειξε ευχέρεια να παρουσιάσει κάτι ελεύθερο. Εδώ στο Dancing With The Stars με καθοδήγηση και προκαθορισμένα λόγια και ήταν απλά οκ στον ρόλο της. Για να αναλάβει μια θέση που είχε η Φαίη Σκορδά και δη σε μια χρονιά που η ιδια η Σκορδά θα αύξανε τον ανταγωνισμό με την παρουσία της στον ΣΚΑΪ, θα έπρεπε να έχει πολλά περισσότερα.

Σίγουρα, δεν της δόθηκε ένα διάστημα προσαρμογής και εξέλιξης, αλλά τα τελευταία χρόνια η πρωινή ζώνη είναι αδυσώπητη. Κι όταν ο Λιάγκας που έχει την εμπειρία, βλέπει να ξεκινάνε με αρκετά χαμηλά ποσοστά και πίσω από τον ανταγωνισμό, με εξαίρεση τη Μαγγίρα στο OPEN, τότε θα κάνει αναμενόμενα κινήσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα και τα συμφωνημένα. Κι η αλήθεια είναι πως το Πρωινό πήρε ένα boost τις 3-4 ημέρες πριν την αποχώρηση της Νομικού, διάστημα στο οποίο μειώθηκε ο ρόλος της.

Παρόλα αυτά, δίχως να γνωρίζουμε απόλυτα τι διημήφθη ανάμεσα στους δύο και στις συζήτησεις με τα στελέχη του ΑΝΤ1, μας προκαλεί έκπληξη αυτή η συλλήβδην στοχοποίηση του Γιώργου Λιάγκα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μέχρι και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, πάλαι ποτέ συνεργάτης και φίλος του, τον καυτηρίασε με τον τρόπο του στην εκπομπή του στον 104.6. Στη δε εκπομπή της Καινούργιου έψαχναν να πιαστούν από την τρίχα για να την κάνουν τριχιά.

Ο Λιάγκας από τη μεριά του κράτησε μια ήρεμη και λιτή στάση προς την αποχώρηση της Δούκισσας στη σημερινή εκπομπή:

«Η Δούκισσα Νομικού δεν θα συνεχίσει στην εκπομπή. Αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Εγώ θέλω πραγματικά να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη μικρή, έστω αυτή, συνεργασία που είχαμε εδώ και 2-3 εβδομάδες. Ειλικρινά, της εύχομαι τα καλύτερα. Ό,τι και να κάνει, να το χαρεί και να περάσει πολύ καλά. Απ’ ό,τι διαβάσαμε, θα είναι στον ΑΝΤ1. Καλή επιτυχία σε ό,τι και να κάνει. Το αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΝΤ1 γιατί εμπράκτως στηρίζει κι αυτή την ομάδα κι αυτή την εκπομπή. Θα τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους».

https://www.youtube.com/watch?v=T0YQS7H2D_0

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν στον ΑΝΤ1 θέλουν τόσο φανατικά να βρουν άλλο πρόσωπο να αντικαταστήσει τη Δούκισσα, αλλά η τωρινή σύνθεση της εκπομπής έχει ήδη ένα πρόσωπο που ταιριάζει με τον Λιάγκα, έχει δείξει ικανότητα στη διαχείριση της συμπαρουσίασης, έχει δομημένο λόγο και μετά από 18-19 χρόνια ως δημοσιογράφος, της αξίζει να πάρει αυτή την ευκαιρία. Μιλάμε για τη Φωτεινή Πετρογιάννη, που τρία χρόνια στο πλευρό του Λιάγκα, μπορεί να πάρει πάνω της αυτόν τον ρόλο.

Στο προσεχές διάστημα πάντως, ο Λιάγκας θα πρέπει να αντέξει να του τσιμπάνε τις σάρκες όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές και να αφήνουν αιχμές για τη συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του συνολικά, λες και δεν έχει κοντά 30 χρόνια παρουσίας στην τηλεόραση και φέτος αποφάσισε να αλλάξει χαρακτήρα…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ράδιο Αρβύλα: Έφαγαν «καμπάνα» 30.000 γιατί κορόιδεψαν την φωνή καρκινοπαθή – Καμία συγγνώμη

Διονύσης Σχοινάς: Η απάντηση του μετά το τηλεοπτικό «μπρα ντε φερ» των δικηγόρων – «Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό»

Σασμός: Tα σενάρια στο Twitter για τον πραγματικό δολοφόνο του Άγγελου και η γκάφα που κατάλαβαν οι πολύ παρατηρητικοί