Μια επί της ουσίας ευθεία αμφισβήτηση προς την αξιοπιστία της Nielsen για τις τηλεθεάσεις και τον τρόπο μέτρησης τους εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Μάνεσης. Όντας εδώ και πολλά χρόνια στην πρωινή ενημέρωση του Σαββατοκύριακου, ο κ. Μάνεσης είδε ότι τη φετινή σεζόν η τηλεθέασή του δεν είναι όπως την περίμενε και έχοντας κάποια δείγματα κι από πέρσι, προχώρησε σε μια δήλωση στη χθεσινή εκπομπή.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως σε δύο χρόνια θα βγει στη σύνταξη και αυτή του η δήλωση προκάλεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, πλήθος κλήσεων και μηνυμάτων προς τον ALPHA και τον ίδιο, ώστε να μην βγει στη σύνταξη και να συνεχίσει.

Στη σημερινή εκπομπή ο Νίκος Μάνεσης αποκάλυψε πως αυτό που είπε, ήταν στο πλαίσιο ενός πειράματος για να δει αν η τηλεθέαση που κάνει η εκπομπή συνάδει με την ανταπόκριση του κοινού. Και όπως υποστήριξε, εντόπισε μια μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα δύο. Κι αυτή η απόκλιση ήταν που τον ώθησε να αφήσει σαφείς αιχμές προς τη Nielsen για την μέτρηση της τηλεθέασης, αναφέροντας μάλιστα κι ένα στατιστικό που έδειχνε το κομμάτι 25-44 των ανδρών να παρακολουθεί σε μεγάλο ποσοστό Πέππα το Γουρουνάκι.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή του εκπομπή η τηλεθέαση ήταν στο 12-16%, δηλαδή τα ποσοστά που κάνει πάντα, και ο ίδιος τα αποκάλεσε «πάτο».

«Το έκανα για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ενάμιση χρόνο τώρα καταγράφονται αξιοπερίεργα πράγματα, που δεν είναι του παρόντος είναι των αφεντικών μας. Από το ξεκίνημα της σεζόν καταγράφεται το εξής: Να υπάρχει το δικό σας ενδιαφέρον κι εμείς να καταβαραθρωνόμαστε. Μας παρακολουθούν ή όχι; Την ώρα που υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από χθες κι η περίφημη είδηση κάνει το γύρο το Διαδικτύου. Έπαιρναν συγγενείς και φίλοι. Χθες πατώσαμε, άσχημο ξύλο.

Επειδή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, που προσβάλουν τη λογική μας, κάνουμε διάφορα τρικ για να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν δίνω συνεντεύξεις. Υπήρξε ανταπόκριση και δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση. Άλλο ένα κερασάκι στην οποιαδήποτε τούρτα των αμφιβολιών. Ίδιες αμφιβολίες έχουν μπει σε μερίδα των εργοδοτών μας… Κατά την περσινή χρονιά εντοπίστηκαν αξιοπερίεργα.

Σε συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες το δυναμικότερο κομμάτι των ανδρών παρακολουθούσε cartoon για τετράχρονα. Την Πέππα το γουρουνάκι επί παραδείγματι. Εκεί μπήκαν αμφιβολίες στους εργοδότες μας ότι μπορεί να θέλει έναν εκσυγχρονισμό το μοντέλο… Η καταγραφή των απόψεών σας είναι ανακόλουθη με το πραγματικό ενδιαφέρον».

Η σημερινή του τοποθέτηση ήρθε σε συνέχεια δημοσιευμάτων που θέλουν μια κίνηση για να σπάσει το μονοπώλιο της Nielsen και να μπουν κι άλλες εταιρείες στον χώρο, με πιο εκσυγχρονισμένα και αξιόπιστα μοντέλα μέτρησης.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

«Κακός» ο Λιάγκας αλλά βγήκε κερδισμένος: Από τελευταίος με τη Δούκισσα, δεύτερος μόνος του στην τηλεθέαση

Δούκισσα Νομικού: Θα επιστρέψει με νέα τηλεοπτική εκπομπή μετά το Πρωινό

Έλενα Χριστοπούλου: Ενοχλημένη με τα σχόλια για τα κιλά της Ηλιάνας – «Εγώ δεν γελάω καθόλου, πάντα αυτό το σώμα είχε»