Στον αστερισμό του Γιώργου Λιάγκα κινείται η τηλεοπτική σεζόν, όπως φαίνεται. Μετά την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού που τον έβαλε στο στόχαστρο, ήρθε τώρα η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό για να τον κάνει το τηλεοπτικό πρόσωπο με τις περισσότερες αντιπάθειες από συναδέλφους, αν κρίνουμε από την επίθεση που δέχεται από τον ανταγωνισμό για την στάση του σε επίπεδο ρεπορτάζ και αποκαλύψεων σε αυτή την φρικιαστική υπόθεση.

Στην εκπομπή της Τετάρτης, ο Γιώργος Λιάγκας είπε ξεκάθαρα πως έχει δει φωτογραφίες της 12χρονης όπου είναι μαζί με τον Μίχο, πιθανότατα λίγο πριν τον βιασμό της, καθώς ο θύτης της έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο και φαίνεται πως τις διαμοίραζε σε πελάτες. Ακολούθησε ένα 24ωρο στο οποίο ο παρουσιαστής δέχτηκε το λαϊκώς ρηθέν κράξιμο και βγήκε στη σημερινή εκπομπή να ανακαλέσει για όσα είπε.

Εκεί εξήγησε ότι δεν εκφράστηκε σωστά και έγινε παρανόηση.

«Επειδή γίνονται και παρανοήσεις και φταίω εγώ πολλές φορές. Κάνω αυτή τη δουλειά, υπηρετώντας και το lifestyle 30 χρόνια. Δεν έχω πάει ποτέ, δεν έχω ζητήσει ποτέ από δικηγόρο δικογραφία. Ποτέ. Κι αν το έχω κάνει, να βγει οποιοσδήποτε δικηγόρος και να το πει. Δεν έχω ζητήσει ποτέ δικογραφία. Ούτε έχει σταλεί από εμένα δικογραφία. Όμως μαθαίνω στοιχεία του ρεπορτάζ. Με παίρνουν και μου τα λένε. Και επειδή είπα κάτι χθες, και παρεξηγήθηκε, και οφείλω να το πω.

Τη μικρή την έχω δει και είναι ένα αγγελούδι, είναι ένα κοριτσάκι 11-12 ετών. Το έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ παλιότερα… Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση, όλα αυτά που καταγγέλλονται, δηλαδή τις πράξεις. Μου έρχεται ρεπορτάζ.

Κι όταν χθες σας είπα ότι δεν ήταν η φάτσα του 53χρονου στη φωτογραφία και μου έρχεται κείμενο ότι υπήρχε η φάτσα. Ήταν στοιχείο του ρεπορτάζ που έλεγε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν η φάτσα του τέρατος. Δεν έχω καμία πρόσβαση σε καμία δικογραφία. Να το ξεκαθαρίσω».

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και ο καθείς κρίνει από μόνος του αν θα ικανοποιηθεί από την σημερινή αλλαγή κατεύθυνσης του παρουσιαστή.

Σε κάθε περίπτωση, το Πρωινό έχει επενδύσει ως εκπομπή σε αυτού του είδους το ρεπορτάζ και τις «αποκαλύψεις» και η τηλεθέαση που κάνει είναι ένα μήνυμα για να συνεχίσει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κατάργηση των ορίων της ηθικής. 

Κι ο ανταγωνισμός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Επιτίθεται εμμέσως, πλην σαφώς. Η Κατερίνα Καινούργιου είχε αρχίσει το πυρ προς τον Λιάγκα από τη στιγμή της αποχώρησης της Δούκισσας και αυτές τις ημέρες το συνεχίζει σε πιο επιθετικό βαθμό. Αιτία; Μα φυσικά ότι το Πρωινό την έχει στείλει στην 3η θέση της τηλεθέασης από εκεί που ήταν πρώτη. Εκτός της επίθεσης, έχει κι εκείνη αλλάξει την θεματολογία της που είναι πιο προσανατολισμένη σε αυτή την υπόθεση, αφού είδε ότι η στόχευση του Λιάγκα του απέφερε υψηλή τηλεθέαση.

Σε αυτή την πόλωση έχει μπει και η Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία έχει επίσης βρεθεί στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση εδώ και δύο εβδομάδες, ακριβώς λόγω της ενασχόλησης με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης.

Το επιμύθιο είναι ότι γύρω από μια υπόθεση που θα έπρεπε να απασχολεί τις εκπομπές μόνο σε επίπεδο ειδησεογραφίας και να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να αναλάβει τα υπόλοιπα, τελικά βλέπουμε πως η τηλεόραση έχει πάρει τις αρμοδιότητες της δικαιοσύνης κι έχει στηθεί ένα εισαγγελικό σίριαλ.

Και στο όνομα της τηλεθέασης, αυτό το σίριαλ περιλαμβάνει και αντιπαράθεση μεταξύ των παρουσιαστών. Μια αντιπαράθεση με βαθύτερο διακύβευμα το ποιος έρχεται πρώτος ή δεύτερος.

Το κοινό – αν πάρουμε ως αληθινές τις μετρήσεις της AGB – δεν είναι αμέτοχο. Αυτές τις εκπομπές στηρίζει περισσότερο από τις άλλες που δεν άλλαξαν το στυλ τους, τη σκαλέτα τους, στο όνομα της τηλεθέασης, και που επιμένουν στον αρχικό τους προσανατολισμό.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές: Τριαντάφυλλος, Μαρτίκας, Καφετζής, Παππάς σε ένα πλατό

Light εναντίον Λιάγκα: «Τι σχέση έχει ότι άκουγε trap μουσική η 12χρονη με τον βιασμό και την μαστροπεία»

Όταν ο Λιάγκας είχε πάει στο σπίτι της Προέδρου Εκδιδόμενων Ελλαδος και… δεν το θυμόταν