Την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Μουτσινάς έπαιξε ένα απόσπασμα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στη Χρυσή Τηλεόραση, τη στήλη της εκπομπής του, και έκανε λόγο για τακτικές παλιάς τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας και την λέξη «εμετός». Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε ένα μίνι σχόλιο, εξέφρασε μεν την ενόχλησή της, αλλά δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, τονίζοντας πως χρωστάει πολλά για την πορεία της στον Μουτσινά.

Εμείς, από τη δική μας μεριά, αυτή του τηλεοπτικού κοινού, βλέποντας το Καλό Μεσημεράκι, θα θέσουμε το ερώτημα: ποιος κάνει τελικά την παλιά τηλεόραση περισσότερο; Η Καινούργιου ή ο Μουτσινάς; Γιατί και το κόνσεπτ του Μουτσινά δεν το λες και φρέσκο.

Βέβαια, αρκεί μια σημείωση εδώ. Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση μας έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι τελεσίδικο. Πως μπορεί κάτι που τη μία σεζόν σέρνεται, την άλλη να σαρώνει χωρίς απαραίτητα να έχει κάνει κάποια κοσμογονική αλλαγή. Τρανό παράδειγμα το Happy Day. Μια εκπομπή που συμπληρώνει 8 χρόνια, που θεωρητικά θα μπορούσε να είχε κορεστεί, πέρσι και πρόπερσι κινείτο γύρω στο 10-13%. Πρόπερσι έκανε συχνότερα και μονοψήφια. Φέτος, βλέπουμε να κάνει 20άρια χωρίς να έχει αλλάξει κάτι.

Έτσι, μπορεί πέρσι και φέτος το Καλό Μεσημεράκι να δείχνει ότι δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει, αλλά μπορεί του χρόνου, ίσως και με μια αλλαγή στέγης, να πάρει πάλι τα πάνω του.

Αυτό φυσικά δεν θα αλλάξει την άποψή μας για το περιεχόμενο της εκπομπής. Είναι πια ως και κουραστικό, δεν έχει κάτι να προσφέρει στον τηλεθεατή, όλο αυτό το παιχνίδι με την Βάνια είναι ανούσιο και συνολικά το όλο team της εκπομπής σαν να το φωνάζει πως χρειάζεται ανανέωση, πως η συλλογική τους διαδρομή έφτασε στο τέλος της και πρέπει ο καθένας να βρει ένα άλλο μονοπάτι.

Ήδη, για τον Μουτσινά ακούγονται σενάρι που τον θέλουν να μιλάει με τον ALPHA για να αναλάβει εκεί κάτι βραδινό που θα έχει τα στοιχεία της σάτιρας που έχει το Καλό Μεσημεράκι.

Ο Νίκος Μουτσινάς πάντως, μετά το πρόωρο τέλος που είχε το Ξαναδέστε Τους πίσω στο 2017, είχε πάρει μια απόσταση από τα τηλεοπτικά – είχε και προσωπικούς λόγους τότε – και είχε καταφέρει να ανανεώσει το μέσα του με αποτέλεσμα να έρθει η επιστροφή στο Open πρώτα και μετά η μεταγραφή στον ΣΚΑΪ. Για 4 χρόνια η εκπομπή είχε χιούμορ, είχε κάτι.

Εννοείται πως πρέπει να αναγνωριστεί πως είναι κι ένα είδος εκπομπής που δεν μπορούσε να σταθεί εύκολα μέσα σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον που ασχολείται με Πισπιρίγκου και Κολωνό, με τον ίδιο τον Μουτσινά να το λέει πολλές φορές και με σαφήνεια ότι η ψυχολογία του είναι τέτοια που δεν βρίσκει λόγο να κάνει με τον ίδιο τρόπο τη Χρυσή Τηλεόραση, αλλά λειτουργεί μόνο από επαγγελματισμό, διεκπεραιωτικά.

Κάτι απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό. Οι περισσότεροι, νομίζουμε, στη θέση του, έτσι θα λειτουργούσαν. Σε κάθε περίπτωση, το Καλό Μεσημεράκι μάλλον αφήνει μια αδιάφορη γεύση στο φινάλε του και το παίρνει και η μπάλα από την συνολικά κακή χρονιά που καταγράφει ο ΣΚΑΪ στην τηλεθέαση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Maestro: Το υπέροχο σπίτι της οικογένειας δεν βρίσκεται στους Παξούς αλλά στο Λαύριο κι αυτή είναι η ιστορία του

Δέσποινα Βανδή: Η ενόχλησή της με τους «ρεπόρτερ» στο αεροδρόμιο και η φράση της Χρηστίδου που πρέπει να ακούσει και η ίδια

Δηκτικός προς το GNTM ο Αιμιλιάνο Μάρκου: «Κανένας νικητής δεν έκανε καριέρα, δεν χρησιμοποιώ καμία φωτογραφία που μας έβγαλαν»