Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το αν είμαστε πραγματικά όντα, για το αν το σύμπαν μας είναι υπαρκτό ή μέρος ενός μεγαλύτερου κόνσεπτ και όλα τα σχετικά. Η Ματθίλδη Μαγγίρα είναι ένα άτομο που έχει ασχοληθεί πολύ με τα ενεργειακά και τα μεταφυσικά και είχε μιλήσει πρώτη φορά γι΄αυτά σε μια εκπομπή στο Youtube που έκανε ο Λάμπρος Φισφής.

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα της δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει ακόμα μια φορά για τις ανησυχίες της και η Ματθίλδη Μαγγίρα εξέφρασε μια άκρως πλατωνική άποψη, ότι δηλαδή η πραγματικότητα που βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε, είναι εικονική, με μια άλλη διάσταση να μας κρατάει αόρατη την αλήθεια.

«Για να υπάρχει το μεταφυσικό, προϋποθέτει να υπάρχει και το φυσικό. Κάνεις μια ευχή και μετά από λίγο, γίνεται. Μήπως αυτό είναι το φυσικό ως προς το αόρατο κομμάτι μας που δεν βλέπουμε. Έχουμε αιθερικό σώμα, που λόγω της ύλης του, τα μάτια μας δεν το βλέπουν. Έχω δύο επιθανάτιες εμπειρίες και τα περισσότερα όνειρά μου, έχουν γίνει πραγματικότητα. Συνεχίζω και κάνω όνειρα γιατί ξέρω πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Ζούμε σε ένα Matrix που είναι μια εικονική πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητά μας είναι άλλη. Ελπίζω πολύ σύντομα να το αντιληφθούμε όλοι».