Πρεμιέρα έκανε χτες, Δευτέρα, μέσα από τη συχνότητα του Alpha, η πολυαναμενόμενη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Η σειρά, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και έγινε και ταινία το 2000 με πρωταγωνιστή των Νίκο Κουρή, διαδραματίζεται δεκαετίες πριν, σε εποχές «πασοκικές».

Στο πρώτο επεισόδιο πήραμε ήδη μία ιδέα από έρωτες, πάθη, συγκρούσεις και τραγούδια που άφησαν εποχή με φόντο τα μπουζούκια στη δεκαετία του ’80. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής.

Ο αέρας νοσταλγίας που αποπνέει η σειρά είναι εξαιρετικά έντονος, ενώ ταυτόχρονα φέρνει κάτι πολύ φρέσκο στο τηλεοπτικό τοπίο, χωρίς να μοιάζει «παλιακή».

Οι τηλεθεατές παρακολουθούμε ιστορίες πικρές και ανθρώπινες γεμάτες αλήθεια. Τον κόσμο της νύχτας σε πρώτο πρόσωπο.

Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε ο χαμός στο Twitter, με τα πληκτρολόγια των χρηστών να έχουν πάρει φωτιά.

To hashtag #Nyxta, όπου θα μαζεύονται οι fans της σειράς για να την σχολιάζουν, έγινε γρήγορα 2ο trend στο ελληνικό Twitter, μία μόλις θέση κάτω από το GNTM.

Ακόμη, οι χρήστες ξεχώρισαν το cast της σειράς, το οποίο πλαισιώνουν πολύ «δυνατά» ονόματα.

https://twitter.com/sikomenofridi/status/1579559974107516928?s=20&t=ZDUEl7csDPgAmJFbFarmvQ

 

H υπόθεση του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει»:

O Χρήστος, ο δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης, ανακαλύπτει πως όσα γνώριζε εδώ και εικοσιπέντε χρόνια για τη ζωή του, για την οικογένειά του, για την γυναίκα του, ήταν ένα ψέμα. Απέναντί του ο άνθρωπος που ευθύνεται για όλα, ο Στρατής Βαρδάρης. Κι ο κόσμος του, ένα σκυλάδικο στη μέση του πουθενά γεμάτο ανθρώπους που φτάνουνε στα όρια την ανθρωπιά, αλλά και την καταστροφή τους. Καθώς η Ζέτα και η Νίτσα έρχονται στο Αγρίνιο, κουβαλώντας τα δικά τους μυστικά, ο πόλεμος μεταξύ τους έχει ήδη ξεκινήσει και όλα παίζονται πια.

Ακόμη, ένα από τα στιγμιότυπα που σημάδεψαν την πρεμιέρα, είναι και η σκηνή που ο Βασίλης Μπισμπίκης, στον ρόλο του Στρατή Βαρδάρη, χορεύει ένα μοναχικό ζεϊμπέκικο, στο άδειο «σκυλάδικο», η οποία σχολιάστηκε πολύ και στο Twitter.