To GNTM 5 έκανε την πρεμιέρα του για άλλη μία χρονιά από την συχνότητα του Star Channel και φέτος ήρθε ανανεωμένο για να «κερδίσει» το στοίχημα της τηλεθέασης.

Οι ιθύνοντες της εκπομπής επιστράτευσαν τον Γιώργο Καράβα, τον Τάσο Σωφρωνίου, την «βετεράνο» Βίκυ Καγιά αλλά και την Κύπρια Σοφία Χατζηπαντελή την οποία έφεραν κατευθείαν από το Λονδίνο, για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού και φαίνεται πως τα κατάφεραν.

Το πρώτο επεισόδιο των auditions δεν μας θύμισε καθόλου τα προηγούμενα έτη, καθώς είδαμε πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες που ήρθαν όλες τους με το ίδιο όνειρο: να γίνουν μοντέλα.

Τους κριτές αλλά και τους χρήστες του Twitter συγκίνησε η 47χρονη Άννα, η οποία εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου. Η παίκτρια αυτή έκανε την Βίκυ Καγιά να κλάψει και να σηκωθεί να την αγκαλιάσει, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Η Άννα εργάζεται σε απορριμματοφόρο και όπως εξιστόρησε σε μικρή ηλικία έφυγε από το σπίτι της, προκειμένου να γλιτώσει από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της, όμως παντρεύτηκε έναν άνδρα που και ο ίδιος την κακοποιούσε, με αποτέλεσμα να χωρίσει και να μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

«Άννα δε θα ‘πρεπε να είμαι εγώ το είδωλό σου. Εσύ είσαι το δικό μου. Σαν και εσένα δεν υπάρχει άλλη, να το ξέρεις. Είσαι το next top model της ζωής μου και της καρδιάς μου» είπε και έβαλε τα κλάματα η Βίκυ Καγιά.

Στην συνέχεια, έγινε κάτι που δεν έχουμε ξανά δει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, πέρασε από τις auditions μία 79χρονη! Πρόκειται για την Παναγιώτα Λάβδα, ή Τίτσα όπως τη φωνάζουν.

«Όταν ανακοίνωσα στις φίλες μου ότι θα πάω στο GNTM έμειναν με το στόμα ανοικτό!», δήλωσε η γιαγιά δύο εγγονών, που ήταν αποφασισμένη να πάρει τέσσερα «ναι».  Η σούπερ γιαγιά περπάτησε στην πρώτη της audition ενθουσιάζοντας τους τέσσερις κριτές.

Ύστερα, έφτασε το «βουνό» Αμαλία Ρεμούνδου η οποία κατάφερε να πείσει τους κριτές να την περάσουν όχι με τις πόζες της -τις οποίες χαρακτήρισαν αδύναμες- αλλά με το ύψος της, καθώς φτάνει το 1,85. Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε στις κάμερες πως στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ψηλή, καθώς αγγίζει το 1,87.

Φυσικά, η πιο «diverse» σεζόν του διαγωνισμού μοντέλων δεν γινόταν να μην έχει plus size μοντέλα, με την audition της Μαρίτας να ξεχωρίζει. Η πληθωρική νεαρή εντυπωσίασε τους κριτές και κατάφερε να τους αποσπάσει 4 ναι, παρά το γεγονός ότι πήγε ξανά και πέρσι και δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Φέτος, ήρθε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφασισμένη να φτάσει ψηλά στον διαγωνισμό.