Ο Νίκος Μουτσινάς στην έναρξη της χθεσινής του εκπομπής, «Καλό Μεσημεράκι», μίλησε για την δύσκολη τηλεοπτική χρονιά που πέρασε, λίγο πριν ρίξει αυλαία. Αν και ξεκίνησε με όλες τις προδιαγραφές για να σημειώσει επιτυχία μια ακόμα χρονιά, κάτι στην πορεία άλλαξε. Η πεπατημένη συνταγή, που τον τοποθετούσε στις πρώτες θέσεις στους πίνακες τηλεθέασης, μάλλον φέτος κούρασε.

Ύστερα από μια αποτυχημένη αλλαγή στην ώρα προβολής του, η εκπομπή φάνηκε να βαλτώνει όλο και περισσότερο. Εμείς που τον παρακολουθούσαμε από την εποχή που έπαιζε στο Open, έχουμε παρατηρήσει ότι και ο ίδιος δυσανασχετούσε. Δεν έβγαινε με την ίδια όρεξη, ενώ πολλά από τα αστεία του τα έλεγε απλά για να τα πει.

Δεν υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός κι αυτό φάνηκε. Με ένα «Ρουκ Ζουκ» απέναντι να σαρώνει και τον σταθερό «θεσμό», το «Shopping Star», χρειαζόταν κάτι έξτρα για να κρατήσει τον κόσμο. Το «λάθος», κατά την γνώμη μου, είναι ότι αφιέρωσε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στο τραγούδι παρά στον καυστικό σχολιασμό, που του πάει γάντι. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που σε έκανε να αλλάζεις συνέχεια κανάλι και τελικά να μην ξαναδείς το «Καλό Μεσημεράκι». Ακόμα κι αν είσαι φαν του Μούτσι.

Ακόμα, παρατηρήσαμε ότι περιορίστηκε ο ρόλος της Βάνιας. Σπάνια έκανε την εμφάνισή της, για να αλληλεπιδράσει με τον Μουτσινά. Οι δυο τους έχουν χημεία και κακώς της μείωσαν τις «αρμοδιότητες». Ίσως να πίστεψαν ότι αυτοί που βρίσκουν ενοχλητική την Βάνια υπερισχύουν. Ο ρόλος της, ωστόσο, είναι συνυφασμένος με την επιτυχία της εκπομπής για αυτό ήταν λάθος να την απομακρύνουν με «ύπουλο τρόπο». Οι αυθόρμητες ατάκες της και τα πειράγματα με τον παρουσιαστή ήταν πολύ καλύτερα από τα γραμμένα λόγια που της έδιναν φέτος για να πει.

Γενικά πειραματίστηκαν πολύ φέτος, προσπάθησαν να την εμπλουτίσουν με διάφορες στήλες και συνεντεύξεις, αλλά δεν πέτυχε. Αυτό οφείλεται στην ατμόσφαιρα, που φαινόταν τεταμένη. Ακόμα και ένας τρίτος μπορούσε να αντιληφθεί από τις μπηχτές του Μουτσινά, ότι δεν είναι ευχαριστημένος. Φαινόταν, κιόλας, ότι υπήρχε μια πίεση από το κανάλι προς το πρόσωπό του, γιατί περίμεναν πολλά. Έτσι το γλυκό «δεν δένει».

Τι πρέπει να αλλάξει στο «Καλό Μεσημεράκι»

Από του χρόνου, λοιπόν, θα μειώσουν τον τηλεοπτικό χρόνο της εκπομπής, κάτι που μου ακούγεται δίκαιο. Νομίζω ότι μετά από ένα σημείο δεν είχε και πολλά να πει, παρά μόνο να τραγουδήσει. Κανένας δεν θέλει να βάλει τηλεόραση το μεσημέρι για να ακούσει νταχτιρντι. Το «Καλό Μεσημεράκι» αποκτούσε ενδιαφέρον όταν σχολίαζε με ειρωνικό και πλακατζίδικου τρόπο τα τηλεοπτικά τεκταινόμενα, όταν αυτοσαρκαζόταν ή στην συνέντευξη προς το τέλος. Αν συμπτυχθούν αυτά τα δύο και αφαιρέσουν τα τόσα πολλά τραγούδια, τότε ναι, μπορεί να ξαναχτυπήσει υψηλά νούμερα.

Όλες οι υπόλοιπες απόπειρες, όπως οι αγώνες Survivor και οι δήθεν φωτογραφίσεις για GNTM, ή τα τηλεφωνήματα με την «κολλητούλα», κάποια από τα οποία φαίνονταν φουλ στημένα, δεν τραβάνε και τόσο. Πιο πολύ θυμίζουν πρωϊνάδικη εκπομπή και όχι μια χιουμοριστική που έχει στόχο να σε κάνει να γελάσεις. Ακόμα κι οι σχολιασμοί στις εμφανίσεις και στα ρούχα, μοιάζουν πια ξεπερασμένες, και μια προσπάθεια να επαναφέρουν το «Δέστε τους».

Προφανώς και είναι δυσάρεστο να χάνουν την δουλειά τους αυτοί που βρίσκονταν πίσω ή και μπροστά από τις κάμερες, αλλά όπως σε κάθε επιτυχία, έτσι και τώρα, όλοι φέρουν μερίδιο ευθύνης. Η εκπομπή του είναι ένα project που στήριζε το κανάλι του Φαλήρου και τελικά δεν το έβγαλε αυτοπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Η Σοφία Χατζηπαντελή ποζάρει ολόγυμνη στον καθρέφτη της – Φοράει μόνο ένα καπέλο

Σασμός: Το νέο τραγούδι της σειράς είναι μια ωδή στις μητέρες όλου του κόσμου

Νύχτα του Αυγούστου: Το σίκουελ της σειράς «Το Νησί» έρχεται στην ΕΡΤ – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα