Αλέξης Κούγιας The Show. Σε τέτοιο έχει μετατραπεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον συνήγορο υπεράσπισης της να έχει πάρει πάνω του όλο το ενδιαφέρον και να τροφοδοτεί τις εκπομπές με μπόλικο υλικό.

Αυτή τη φορά, ο Αλέξης Κούγιας είχε να πει πολλά για τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τα μίντια την Πισπιρίγκου, αλλά και για τον Μάνο Δασκαλάκη, τον οποίο αποκάλεσε «κλαρινογαμπρό» και αναφέρθηκε στο πρόσωπό του με την μέγιστη δυνατή ειρωνεία.

Στις δηλώσεις του δικηγόρου που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Λιάγκα, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλεσε και υποδειγματική μητέρα την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Από δω και πέρα θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους. Και δεν μιλάω για την ουσία της υποθέσεως, αλλά για την δικαστική συμπεριφορά, την δικονομική. Αυτό είναι κάτι που είναι δικαίωμα του δικαστηρίου, όταν αντιληφθεί ότι κάποιος καταθέτει ψευδή πράγματα, ακόμα και αυτεπαγγέλτως, να τον παραπέμψει.

Πιστεύω ότι σήμερα αρχίζει η κατάρρευση ενός συστήματος που κατάφερε να καταργήσει ακόμη και τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Κι ενώ οι επιστήμονες είχαν αποφανθεί πως ο θάνατος των παιδιών είναι φυσιολογικός, ένα ολόκληρο σύστημα, που κέρδισε πολλά σε επίπεδο παρουσιαστών, δημοσιογράφων και τυχάρπαστων όπως ο Λέων, που χωρίς σύστημα αξιών, εμφανίζονται χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία, χωρίς να έχουν κάνει νεκροψία και παρασύρουν τους πολίτες που δεν έχουν γνώσεις.

Είδαμε αυτό που συμβαίνει χρόνια στην Ελλάδα, σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών, μέσα από την τηλεόραση να ανατρέπονται οι δικονομικές διαδικασίες. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συμμετέχω σε αυτή την υπόθεση. Είναι σημαντικό να βοηθάς να επανέρχονται τα πράγματα στην κανονική τους θέση. Η διαδικασία η σημερινή έχει ενδιαφέρον για κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την εντύπωση κι όχι την διερεύνηση της υποθέσεως.

Αν είναι αλήθεια ότι η εντολέας μου είχε εξωσυζυγική σχέση, καταρρίπτεται και ο μύθος πως η εντολέας μου ήταν τόσο ερωτευμένη μαζί του και εξαιτίας του σκότωνε τα παιδιά της για να τον κρατήσει στο πλάι της, αυτόν τον γοήτα. Όλοι μιλούν για υποδειγματική μητέρα και δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό».