Η επίθεση του Γιώργου Κατσαούνη στον Τάκη Καραγκούνια στο σαββατιάτικο επεισόδιο του Survivor, ήταν κάτι το αναπάντεχο. Όχι γιατί ο Κατσαούνης δεν έχει δείξει από την πρώτη στιγμή επιθετικές τάσεις και έναν οξύθυμο χαρακτήρα. Ούτε γιατί ο Καραγκούνιας δεν είναι ένας προκλητικός χαρακτήρας που μαζεύει γύρω του τον αρνητισμό και την τοξικότητα. Αλλά γιατί αυτή η επίθεση με κλωτσιές δεν είχε κάποια βάση.

Ο Τάκης Καραγκούνιας γκρίνιαζε μόνος του για τα παπούτσια του που είχαν χαθεί και έλεγε πως όποιος του τα πήρε «του γ..ω το σπίτι». Για κάποιο λόγο ο Κατσαούνης το πήρε προσωπικά και μπήκαν σε μια αντιπαράθεση που θεωρητικά είχε τελειώσει όταν ο Τάκης του ζήτησε συγγνώμη και ο Κατσαούνης τη δέχτηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παικτών μετά. Τελικά, ο Κατσαούνης προέβη στην πράξη βίας και παραδόξως ο Καραγκούνιας που πετάει τη σκούφια του για τέτοια, δεν αντέδρασε. Έμεινε αποσβολωμένος.

Ένα πιο πονηρό μυαλό θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι αυτό το σκηνικό μπορεί και να προκλήθηκε τεχνητά ώστε να μπορέσει να δικαιολογηθεί στο κοινό του Survivor μια αποχώρηση από τον Κατσαούνη, χωρίς να φεύγει οικειοθελώς. Ενδεχομένως, επειδή φέτος η παραγωγή έχει ρήτρα μη πληρωμής σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά δε μπορεί και να εγκλωβίσει παίκτες, να θέλει τουλάχιστον να πάρει και κάτι από μια επιθυμία αποχώρησης. Αυτό είναι εκτίμηση και πεποίθηση, όχι κάποιο ρεπορτάζ.

Έγινε ο Κατσαούνης ο αποδιοπομπαίος τράγος του Survivor;

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor ότι ο Κατσαούνης έχει τελειώσει από το ριάλιτι.

«Καλωσορίζω την Κόκκινη και την Μπλε Ομάδα στο πρώτο συμβούλιο υποψηφίων του νησιού. Συμβούλιο το οποίο αφορά την Κόκκινη ομάδα η οποία καλείται απόψε να βγάλει μια υποψήφια ή υποψήφιο προς αποχώρηση. Φυσικά από τη διαδικασία εξαιρείται η Ναυσικά που κέρδισε την ατομική ασυλία. Πριν φτάσουμε στη διασικασία του συμβουλίου θα ήθελα να κάνω μια σημαντική ανακοίνωση.

Υπήρξαμε μάρτυρες και εμείς και εσείς ενός περιστατικού που μας θορύβησε, μας στενοχωρήσαμε και φυσικά καθίσαμε και μελετήσαμε με πολλή προσοχή το συγεκριμένο περιστατικό το οποίο αφορά τον Γιώργο Κατσαούνη από την κόκκινη ομάδα, ο οποίος αργά το βράδυ κινήθηκε απειλητικά προς τον Τάκη Καραγκούνια. Μελετώντας προσεχτικά. Εξετάσαμε όλη αυτή την ενέργεια και όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι σας το Survivor είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει κανόνες και οι κανόνες αυτοί είναι ξεκάθαροι.

Αμέσως μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η απόφασή μας ήταν να απομακρύνουμε τον Γιώργο Κατσαούνη από τους αγώνες και από  το Survivor μέχρι να ληφθεί μια τελική απόφαση από την παραγωγή. Ξέρετε πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι που παίρνετε μέρος δικιμάζει καθημερινά και τις σωματικές σας αντοχές, αλλά και άλλα θέματα όπως η ψυχραιμία και η εναρμόνισή σας με τους κανόνες της συμβίωσης.

Έπειτα από αρκετές προβολές αυτού του υλικού που είχαμε στη διάθεσή μας καταλήξαμε σε μία συγκεκριμένη απόφαση. Ο Γιώργος Κατσαούνης έχει παραβιάσει έναν από τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού κι αυτό έχει να κάνει φυσικά με την ομαλή συμβίωση όλων των παικτών. Η απόφαση λοιπόν της παραγωγής είναι ότι ο Γιώργος Κατσαούνης δεν θα συνεχίσει στο Survivor,  θα πρέπει να αποχωρήσει».

Μήπως έπρεπε να έχουν φύγει και άλλοι;

Είναι λοιπόν ένα ερώτημα γιατί δεν έπραξαν το ίδιο με τον Καραγκούνια και τον Σοϊλέδη πριν περίπου δύο εβδομάδες. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έκαναν το ίδιο με τη Βρισηίδα την περασμένη εβδομάδα που έσπρωξε τον Εμμανουήλ. Είναι γενικά ένα μεγάλο ερωτηματικό το πώς συνεχίζει να προβάλλεται αυτό το ριάλιτι στο οποίο γινόμαστε κάθε φορά μάρτυρες τοξικότητας.

Μόνο το τελευταίο επεισόδιο να δει κανείς, θα καταλάβει. Ο Σπύρος Μαρτίκας που είχε περάσει στην πλευρά της παρέας Σοϊλέδη και με κάθε ευκαιρία έριχνε τα βέλη του στον Καραγκούνια, αποφάσισε να αφήσει υπονοούμενα για τον Σοϊλέδη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πει φανερά ψέμματα για τη σχέση του με τον Εμμανουήλ και προχώρησε σε μια αποκάλυψη για το τι έλεγε ο Μαρτίκας για τη Βρισηίδα. Και ο Τάκης με τον Άρη πιάστηκαν χέρι-χέρι λες και συμμαχούσαν, ενώ λίγη ώρα πριν βλέπαμε τον Τάκη να κάνει λόγο για έναν αρχιδολοπλόκο Άρη.

Για τον δε Κατσαούνη, που από τον Ιανουάριο έχει αναπτυχθεί και μια συζήτηση δικαστικής φύσεως γύρω από το όνομά του, το περιστατικό που τον οδήγησε εκτός Survivor ήταν το τελευταίο σε μια μεγάλη αλυσίδα. Σωματική βία δεν είχε ασκήσει ως αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές έφτασε στο ένα εκατοστό από το να το πράξει.

Τα σίριαλ στη Λατινική Αμερική ωχριούν μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έχει απλωθεί στο φετινό Survivor.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Survivor: Πιάστηκαν στα χέρια Σοϊλέδης και Καραγκούνιας – Μπήκε να τους χωρίσει η παραγωγή

Survivor: Μας άξιζε να δούμε τα μαλακά μόρια του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

Τελειώστε αυτό το Survivor τώρα