«Έχω άλλο ένα κόλπο, να το δώσω;». Με αυτή τη συμπεριφορά ο Σπύρος Μαρτίκας υπέγραψε – ας ελπίσουμε – το τέλος του από το Survivor (αν και τα spoilers θέλουν την Πελαγία να φεύγει), κάνοντας κάτι που είναι ίσης σοβαρότητας με τη φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και τον οδήγησε εκτός ριάλιτι. Στον χθεσινό αγώνα ασυλίας του Survivor, ο Σπύρος Μαρτίκας αναμετρήθηκε με τον Τάκη τον Μισθοφόρο και έδειξε πως θα παίξει πονηρά για να καταφέρει να κερδίσει. Όπως και το έκανε, με τον Τάκη να διαλύει τον τένοντα του και να τον αντικαθιστά ο Αρσενίου που ηττήθηκε.

Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ο Αλέξης Παππάς της φετινής εκδοχής, αλλά σε ακόμα χειρότερο βαθμό, αφού υπάρχουν αρκετοί που τον ακούνε και που έχει συγκεντρώσει γύρω του. Εκτός από Προφεσόρ, είναι και ένας Σωκράτης, αφού είναι χαρακτηριστική η σκηνή στο χθεσινό επεισόδιο μετά την ήττα, που ήταν όλοι σε έναν κύκλο και ο Μαρτίκας αγόρευε λες και ήταν στη δασκαλόπετρα ή στην Εκκλησία του Δήμου.

Απέναντι στον Τάκη όχι μόνο έπαιξε παρά τους κανόνες υπό την ανοχή του Λιανού, αλλά αφού είχε χτυπήσει σοβαρά ο αντίπαλος, πήγε στον πάγκο και έκανε λόγο για κόλπα.

Έπεσε και έκατσε στη δοκό και τον χτυπούσε καθιστός, κάτι που του έδινε πλεονέκτημα, αφού έτσι δε μπορούσε να πέσει. Μετά, σηκώθηκε και όταν ο Τάκης πήγε να του ρίξει με το εξάρτημα, ο Σπύρος χρησιμοποίησε το χέρι του, κάτι που δεν είδαν στην παραγωγή για να του δώσουν φάουλ, όπως έκαναν λίγο αργότερα σε άλλο παίκτη.

Survivor: Αποδομώντας το θέατρο των Μαχητών

Αφού έγινε ό,τι έγινε και ο Τάκης κατέληξε να σκίσει τον τένοντα και με τους Κόκκινους να κατηγορούν ανοιχτά τον Μαρτίκα, εκείνος πήγε στον πάγκο των Μπλε και τους είπε τη φράση που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου. Σαν να έλεγε πως ο σκοπός αγιάζει πάντα τα μέσα.

Παρόλα αυτά, δε βρέθηκε ένας Μπλε να του πει το οτιδήποτε. Αντιθέτως, όλοι κάθονται και ακούνε τον Μαρτίκα, ακόμα και η Ασημίνα με τη Σοφιάννα που τον κράζουν. Γιατί; Μα γιατί τις θορύβησε που έμεινε την πρώτη εβδομάδα και δε θέλουν να προκαλέσουν το κοινό του.

Οι Άθικτοι του Survivor: Σάββας και Τσολάκης

Έχουν συμβεί τα παραπάνω και λίγο μετά ο Σπύρος Μαρτίκας εξαπολύει τη φουλ επίθεσή του με τη στήριξη του Σάββα, του Ανδρέα, της Θωμαΐδος και του Κατσαούνη που είναι ΟΦΑ (Όπου φυσάει ο άνεμος). Καπηλεία η μία, κλέφτρα η άλλη, αφήνετε 10 ανθρώπους 22 μέρες να τρώνε λιγότερο, η τρίτη. Απέδωσε τις κατηγορίες ο δημόσιος κατήγορος και συνέχισε το σόου του.

Όταν η Πελαγία τον κατηγόρησε πως δεν τα βάζει με την Ασημίνα γιατί τη θεωρεί δυνατή ως προς το κοινό, ο Σπύρος Μαρτίκας βγήκε και ζήτησε από το κοινό της Ασημίνας να τον ψηφίσει να αποχωρήσει. Το έχει κάνει αυτό άλλες 2 φορές. Κοιτάχτε να δείτε μεγαλοψυχία. Κάποιος πιο πονηρεμένος θα έλεγε ότι ο Μαρτίκας τα λέει αυτά γιατί η ψήφος του κοινού δεν είναι αρνητική, άρα δεν ψηφίζουν για να φύγει, ψηφίζουν για να μείνει. Άρα λέει σε ένα κοινό που ούτως ή άλλως δεν θα τον στήριζε με ψήφο, να μην τον στηρίξει. Κιμπάρης.

Αν η Μπλε Ομάδα αναρωτιέται γιατί συνεχίζει να χάνει και έχει φτάσει στο σημείο να τρώει τα νύχια της, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει τα άτομα στα οποία έχει παραχωρήσει την κεφαλή της ομάδας. Η Πελαγία βάσει αποτελεσμάτων δεν είναι τόσο χειρότερη της Σοφιάννας επί παραδείγματι, αν και σε ποσοστό βρίσκεται πίσω, με 10 ματς λιγότερα όμως, ενώ και ο Ανδρέας δεν είναι καθόλου χειρότερος του Σάββα ή του Τσολάκη που τους έχουν αφήσει στο απυρόβλητο.

Στην περίπτωση του οι αριθμοί είναι σχεδόν αμείλικτοι. Σε 27 παιχνίδια έχει 15 νίκες και 12 ήττες, δηλαδή ποσοστό 55,6%. Ο Σάββας με 29 νίκες και 38 ήττες και ποσοστό 43,3%, είναι 15ος  συνολικά στο Survivor. Ο Γιάννης Τσολάκης έχει 28 νίκες και 28 ήττες, δηλαδή 50% και είναι 9ος. Ο Ανδρέας είναι στην 5η θέση σε όλο το Survivor. Ναι, με λιγότερα ματς, αλλά δεν είναι τέτοιοι οι αριθμοί ώστε να υποστηρίξει κάποιος ότι είναι πιο αδύναμος από τους άλλους δύο. Στις 3 εβδομάδες που είναι ο Ανδρέας μέσα, Τσολάκης και Κάλφας έχουν ποσοστό νικών κάτω από 25% μάλιστα.

Τo Survivor τη φετινή σεζόν δείχνει να είναι παράσταση για έναν ρόλο και αν οι Μπλε δεν πάρουν νίκη και αυτή την εβδομάδα, τότε θα είναι αναπόφευκτη η αλλαγή ομάδων.

ΥΓ: Με ποιο κριτήριο διάλεξαν οι Μπλε τον Γιώργο Ταλάντσεφ και όχι τον Τάκη Καραγκούνια;

ΥΓ1: Ασημίνα πριν μια εβδομάδα: Δε γίνεται να είμαστε ήσυχοι στον πάγκο και να μη φωνάζουμε για την ομάδα.

Ασημίνα χθες: Μια φορά κι εγώ δε φωνάζω γιατί έχω απογοητευτεί