Τις τελευταίες 3 εβδομάδες το Survivor έχει χάσει αρκετή από τη δυναμική του και με εξαίρεση το επεισόδιο του Σαββάτου, όπου ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο, τις υπόλοιπες ημέρες δυσκολεύεται πάρα πολύ να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 20%, έχοντας απέναντι του το MasterChef, τον Σασμό, τις Άγριες Μέλισσες και τη Γη της Ελιάς, έστω και στην πρώτη ώρα της προβολής του. Ακόμα κι όταν ξεπερνά το 20%, αυτό δεν γίνεται πειστικά, δεν κάνει 27-28% για παράδειγμα, όπως η περσινή σεζόν. Είναι εμφανώς πεσμένο.

Και ο κυριότερος λόγος είναι πως πια κάθε επεισόδιο εξουθενώνει τον τηλεθεατή. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνεται λιγότερος χώρος στους πιο ήπιους και παίρνουν περισσότερη προβολή οι φωνακλάδες, αυτοί που καπελώνουν τους άλλους όταν μιλάνε. Στην ουσία το Survivor έχει γίνει ένας ανταγωνισμός γκαρίδας ανάμεσα στην Ασημίνα και τον Τάκη. Ευτυχώς που δεν είναι στην ίδια ομάδα γιατί οι συμπαίκτες τους θα είχαν βαρέσει το κεφάλι τους στον τοίχο.

Στο χθεσινό επεισόδιο ξεπέρασαν και οι δύο τους εαυτούς τους. Ο Τάκης Καραγκούνιας είναι δεδομένο πως μπήκε στο ριάλιτι για να παίξει τον ρόλο του μόνιμα αδικημένου, του ένας εναντίον όλων, αυτού που τον χτυπάει η ζωή, αλλά αντιστέκεται και κερδίζει. Στο μυαλό του όλο αυτό φυσικά. Στη διάρκεια του συμβουλίου αποχώρησης, δεν πρέπει να ακούστηκε κανείς. Κάθε φορά που κάποιος μιλούσε για την παρεξήγηση στο αγώνισμα επάθλου, ο Τάκης έπαιρνε ετσιθελικά τον λόγο, πάντοτε με τις ευλογίες του Λιανού και δεν σταματούσε με τίποτα να μιλάει.

Και τις λίγες φορές που δεν ακουγόταν ο Τάκης, αναπλήρωνε ιδανικά η Ασημίνα που έχει γίνει με διαφορά η πιο εκνευριστική, η πιο ενοχλητική παίκτρια στο Survivor. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την τσιρίδα της Βρισηίδας που μας έκανε να θέλουμε να βάλουμε σκουλίκια στ΄αυτιά μας για να μας φάνε τα τύμπανα και να μην ακούμε.

Η Ασημίνα έχει το κακό ότι ακούγεται υπερηχητικά, σαν τους πυραύλους Kinzhal που χρησιμοποιεί η Ρωσία, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Από το ξεκίνημα του κάθε αγώνα μέχρι το τέλος των συμβουλίων, η Ασημίνα σπάει το φράγμα του ήχου και των αντοχών του κοινού.

Φτάσαμε να στηρίξουμε Μαρτίκα στο Survivor

Η δε συμπεριφορά της απέναντι στη Σοφιάννα, για την οποία μόλις την Κυριακή έβαζε τα κλάματα που την αποχωριζόταν, είναι το λιγότερο αστεία. Ειδικά από τη στιγμή που κάθε φορά, μετά από κάθε αγώνα στον οποίο έχει κάνει επίδειξη δύναμης στην υποτίθεται φίλη της, παραποιεί αυτό που βλέπει το κοινό. Αυτό που δείχνει η Ασημίνα επιλέγοντας τη Σοφιάννα, είναι πως θέλει να επιδείξει κάποια ανωτερότητα απέναντι της, για να μπορεί να της λέει μετά από κάθε αντιπαράθεση «σε ενοχλεί που σε κερδίζω άνετα».

Την ατάκα της προς τον Τάκη ότι δεν περίμενε το Survivor για να βγει στην τηλεόραση και πως την έχει απολαύσει όλη η Ελλάδα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, την αφήνουμε ασχολίαστη.

Οι φωνές της στους αγώνες, οι πανηγυρισμοί της, τα συνεχόμενα κλάματα που βάζει, η ένταση που φέρνει στο Survivor η Ασημίνα, παρασύρει και τους υπόλοιπους. Ακόμα και η Ναυσικά έχει μπει πλέον σε μια διαδικασία να υψώνει τη φωνή της και χαλάει την ως τώρα καλή της εικόνα. Κι ο Απόστολος Ρουβάς μπαίνει σε αντιπαράθεση με τον φίλο του τον Άρη, για να υπερασπιστεί την Ασημίνα που γύρισε και είπε «Άντε γα…» στον Σοϊλέδη χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι από το αγώνισμα ασυλίας της Δευτέρας, όπου ο Άρης πολύ σωστά είπε ότι οι Κόκκινοι είχαν περισσότερη τύχη. Γιατί ήταν ένα αγώνισμα που χρειάζεται κυρίως τύχη και λιγότερο ικανότητα στόχου. Από κείνη τη στιγγμή η Ασημίνα έχει μια μανία καταδίωξης.

Και κάπου εδώ έρχεται η στιγμή που θα αναγκαστούμε να πούμε καλό λόγο για τον Μαρτίκα. Πέραν του ότι από την αλλαγή των ομάδων και μετά έχει χάσει μόλις 2 φορές και έχει φέρει 6-7 νίκες, πέραν του ότι στο χθεσινό επεισόδιο έκανε στον πρώτο αγώνα μια κίνηση που κανείς δεν την πήρε χαμπάρι και έδωσε έτσι ένα τρικ στους Μπλε για να πάρουν μεγάλο προβάδισμα, έκανε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε όλοι: κόλλησε την Ασημίνα στον τοίχο. Και ξέρετε τι λένε για τον εχθρό του εχθρού…

Για το τέλος, αφήσαμε την με διαφορά πιο στημένη σκηνή που έχουμε δει στο Survivor. Η Ευρυδίκη μόλις έχει χάσει τον δεύτερο αγώνα της. Δεν έχει ακούσει τον Μαρτίκα που της είπε να αφήσει πάνω στον τελικό στόχο το ένα σακίδιο για να τη βοηθήσει ως αντίβαρο και αποφασίζει να πάει πίσω από κάτι δέντρα και να κάτσει για να ξεσπάσει.

Κι όπως τη δείχνει η κάμερα, η Ευρυδίκη κοιτάζει και είναι εμφανές πως δέχεται οδηγία, οπότε έρχεται η άβολη στιγμή που σφίγγεται για να κλάψει και ταυτόχρονα κοιτάζει αν έρχεται κανείς για να την δει και να την παρηγορήσει. Πλησιάζει η Βρισηίδα – οποία έκπληξη – και προσπαθεί να την ηρεμήσει με την Ευρυδίκη να της ζητάει να φύγει και να την αφήσει μόνη της. Το κάνει όμως με αυτόν τον προσποιητό και σκηνοθετημένο τρόπο που κάνουμε όλοι όταν λέμε «άσε με μόνο μου», αλλά εννοούμε «αν με αφήσεις θα ουρλιάξω».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Χρήστος Δάντης: Κυκλοφόρησε το τραγούδι του για την Ασημίνα που την έκανε να κλάψει στο Survivor

Γιώργος Πυρπασόπουλος: Ο ηθοποιός επιτίθεται σε αυτούς που επιλέγουν την ουδετερότητα στον πόλεμο

Survivor: Η γκρίνια του Τάκη Καραγκούνια ξεπερνά τις αντοχές του κοινού