Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και το τοξικό ριάλιτι επίσης. Το Survivor κλείνει τον 4ο μήνα προβολής του και η αίσθηση που έχουμε είναι ότι το βλέπουμε για κανένα 6μηνο. Τόσο ψυχοφθόρο είναι τις περισσότερες φορές. Και γιατί το βλέπω, θα αναρωτηθείτε. Από επαγγελματική ανάγκη και διαστροφή. Γιατί το Survivor είναι ακριβώς αυτού του τύπου το ριάλιτι που ξέρεις από τα πρώτα επεισόδια ότι πρέπει να σταματήσεις να το βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις.

Αυτό που εκτυλίχθηκε στο χθεσινό επεισόδιο, ήρθε να ξεπεράσει τη φάση με τον Βαλάντη και όλα τα τερτίπια της Μυριέλλας Κουρεντή. Πλέον, αυτά μοιάζουν τόσο λάιτ σε σχέση με αυτό που έγινε ανάμεσα στον Σοϊλέδη και τον Καραγκούνια, αλλά και αυτά που έχει κάνει ο δεύτερος μαζί με τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο ριάλιτι. Και το χθεσινό ήταν μόλις το πρώτο πιάτο, αφού και στο trailer του σημερινού επεισοδίου βλέπουμε τη Σοφιάννα έτοιμη να χιμήξει και να γδάρει τον Καραγκούνια, ο οποίος θα πρέπει να κρατήσει το πρώτο και τα δύο τελευταία γράμματα του επωνύμου του και να αλλάξει το ενδιάμεσο.

Ας πούμε, μετά την αλλαγή στάσης που είχε απέναντι στον Εμμανουήλ μόλις είδε ότι δύο σερί εβδομάδες το κοινό δεν τον έδιωξε, θα ταίριαζε να μπει σφήνα στο επώνυμο του το «ωλοτούμπ».

Αν υπήρχε ένα τοξικόμετρο στο Survivor, τότε ο Τάκης Κωλοτούμπας…εεε, με συγχωρείτε, Καραγκούνιας, θα ήταν με διαφορά στην κορυφή. Δεν υπάρχει επεισόδιο που να μη φωνάζει υπέρ το δέον, δεν υπάρχει επεισόδιο που να μην έχει τσακωθεί με 3-4 ανθρώπους τουλάχιστον, λες και έχει βάλει κάποιο στοίχημα με τον εαυτό του, δεν υπάρχει επεισόδιο που να μην αναγκάζει τον τηλεθεατή να πατήσει mute. Όπως και δεν υπάρχει επεισόδιο που να μην ασκεί διαρκώς έναν ψυχολογικό εκβιασμό και να κάνει manipulation του κοινού.

Θα λάβει το μήνυμα η παραγωγή του Survivor στα επόμενα επεισόδια;

Ναι, το καταλάβαμε, είσαι ένας πατέρας μιας κόρης που δούλευες χρόνια στην ξενιτιά, μπράβο. Get over it. Δεν είσαι ο μόνος που περνάει δυσκολίες στη ζωή και που έχει κάνει υπερβάσεις για τα παιδιά του. Για την ακρίβεια υπάρχουν κι εκείνοι που για παράδειγμα δεν μπήκαν στο Survivor. Είναι κι αυτό μια επιλογή. Δεν ξέρουμε αν την έχει υπ΄όψιν του ο Τάκης Καραγκούνιας. Μάλλον δεν θα του την είπαν.

Κι αν από τον Σπύρο Μαρτίκα τα περιμένεις όλα και τα δέχεσαι όλα γιατί λειτουργεί πάντοτε εντός πλαισίου παιχνιδιού και είναι αρκετά εγκρατής και γνωρίζει πότε θα χρειαστεί να ανεβάσει τους τόνους, όταν στο κάδρο μπαίνει ο Τάκης και ο Εμμανουήλ ή προστίθενται από την Κόκκινη Ομάδα η Ασημίνα με τον Κατσαούνη, τότε το μείγμα είναι σχεδόν ψυχικά ραδιενεργό.

Οκ, κλίκες θα υπάρχουν και όλοι τους έχουν τέτοιες. Όχι μόνο στο Survivor, αλλά και στην έξω ζωή. Απλώς στην έξω ζωή το αποκαλούμε παρέα και υπάρχει πάντοτε η επιλογή να μη συναναστράφεις κάποιον που δεν σου αρέσει. Στο Survivor είναι όλοι υποχρεωμένοι να βλέπουν και να κοιμούνται μαζί με ανθρώπους που δεν γουστάρουν. Κι αυτό αυξάνει πολύ το φορτίο τοξικότητας.

Αυτό που η παραγωγή επέτρεψε να παίξει χθες, σε συνδυασμό με το ότι έκοψε σημαντικά κομμάτια του παζλ στο μοντάζ, αφού έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που έφεραν την έκρηξη του Σοϊλέδη, ήταν φουλ αντιτηλεοπτικό και σοκαριστικό. Ακόμα και για ένα ριάλιτι όπως το Survivor. Κι επειδή η κατάσταση ξέφυγε, αν ένας εκ των Τάκη ή Άρη δεν αποχωρήσει σύντομα, τότε θα είναι καθημερινή αναφορά το χθεσινό.

Ίσως η υποψηφιότητα του Άρη αυτή την εβδομάδα να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς. Ίσως να μην ήταν τόσο αυθόρμητη η επιθυμία του να φύγει από το Survivor, όπως ζήτησε επιτακτικά από την παραγωγή…

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Survivor: Τι μας θύμισε o Κωνσταντίνος Εμμανουήλ στο πάρτι της ένωσης

Survivor: «Βγάλ’ τα. Δείξ’ τους τα», η φράση που ενόχλησε – Πού οφείλεται η αλλαγή στην συμπεριφορά του Σοϊλέδη

Survivor: Η επίθεση της Ασημίνας στον Άρη ήταν η πιο στρατηγική κίνηση που έχουμε δει