Στο Μεταξουργείο, στον χώρο όπου κάποτε βρισκόταν η γκαλερί Ζουμπουλάκη, δημιουργήθηκε ένα ανατρεπτικό project το οποίο αν και μετράει περίπου έναν μήνα έχει γίνει ήδη το νέο place to be. Η επιβλητική, ψηλή, πράσινη πόρτα ανοίγει και ένας εργοστασιακός και κάπως θεατρικός χώρος σε υποδέχεται και σε καλεί να περιπλανηθείς σε νέες, πρωτότυπες γαστρονομικές εμπειρίες. Το Line είναι μια «γραμμή» που δημιουργήθηκε για να ενώσει την αυθεντική μεσογειακή κουζίνα με την σύγχρονη γαστρονομία. Ένα ανεπιτήδευτο πάντρεμα γεύσεων που εξελίσσει το χθες δίνοντας έμφαση στην βιωσιμότητα και τις πρώτες ύλες.

Line

Ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης, συνιδρυτές του διεθνώς αναγνωρισμένου The Clumsies και βραβευμένοι επαγγελματίες στον διεθνή χώρο του bartending, έχουν -χρόνια τώρα- μελετήσει και πειραματιστεί με τις πρώτες ύλες που δίνει η φύση. Στο επόμενο του βήμα, το δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δημήτριο Νταφόπουλο, συνιδρυτή της Three Cents, ενός εξαιρετικά επιτυχημένου ελληνικού brand με παρουσία σε ξένες αγορές.

Το μυστικό βρίσκεται στην ζύμωση

Για τους ιδρυτές του Line, η διαδικασία της ζύμωσης  είναι εκείνη που συνδέει την ανθρωπότητα μέσα στους αιώνες, από την καλλιέργεια της πρώτης ύλης μέχρι το γευστικό αποτέλεσμα στο ποτήρι ή το πιάτο μας. Απρόσμενα υλικά, που μπλέκονται ανορθόδοξα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν συνδυασμούς που αφυπνίζουν τον ουρανίσκο μας θυμίζοντας του οικείες γεύσεις και αρώματα. Όλα μοιάζουν γνώριμα αλλά και καινούργια ταυτόχρονα. Για τους λάτρεις του κρασιού η εξίσωση ανατρέπεται, αφού η παραγωγή οίνου γίνεται από φρούτα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Line

Ο άρτος αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο, το Line προσεγγίζει μεθοδικά τη ζύμωση και την ίδια στιγμή, υπόσχεται να τη χειρίζεται όσο άναρχα χρειάζεται για να παρουσιάζει συνεχώς το επόμενο βήμα στις συνταγές του. Η Φαίδρα Μαυροειδή, παρασκευάζει τους άρτους και αντιμετωπίζει τις ζύμες σαν κάτι μοναδικό και ιερό δίνοντας τους όλη της την αγάπη και την προσοχή.

Κάτω από την ομπρέλα του Line, ένα όνομα που αντηχεί τη λέξη wine, η ευρηματική ομάδα αφήνει ανοιχτό τον δίαυλο ανάμεσα στην παραγωγή κρασιού από φρούτα και τις πρωτότυπες συνταγές για cocktails, αλλά και την μπύρα και το ψωμί, δημιουργώντας ένα δίκτυο αλληλεπίδρασης. Ο επισκέπτης του Line μπορεί να διαλέξει από μία μοναδική ποικιλία κρασιών από φρούτα, εκλεπτυσμένων συνταγών cocktails, πρωτότυπης ποικιλίας από μπύρες, λαχταριστού φρέσκου άκοπου ψωμιού σερβιρισμένου σαν πεσκέσι, και νόστιμων συνοδευτικών, όπως ιδιαίτερα τυριά μικρής παραγωγής.

Την εσωτερική διακόσμηση του χώρου υπογράφει η Nine Design στην οποία οφείλεται εξ’ ολοκλήρου, η μετάβαση από γκαλερί σε ένα μινιμαλιστικό, σύγχρονης αισθητικής εστιατόριο που αξίζει να επισκεφτείς.2

Line

Οι πολλές διαστάσεις του Line αποτυπώνονται στο λογότυπο που εμπνέεται από τον μονόλιθο, ένα σύμβολο της σπίθας που εξέλιξε την ανθρωπότητα, όπως αποδίδεται στην εμβληματική Οδύσσεια του Διαστήματος. Η γραμμή του ονόματος ορθώνεται, αποκαλύπτει έναν όγκο και εμπεριέχει τη λέξη Line, όπως συμβαίνει με τη διαδικασία της ζύμωσης που δίνει «όγκο» και αναπάντεχες διαστάσεις στην πρώτη ύλη.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

Διαβάστε ακόμα: «Ascoli Piceno: Η πόλη της Ιταλίας που… λάμπει τη νύχτα»