Το σουβλάκι δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται μαεστρία, δεν πετάμε έτσι πέντε υλικά και τέλος. Κι αυτό το γνωρίζει καλά το new entry που ακούει στο όνομα «Mple Souvlakia». Είναι το στέκι της Νέας Σμύρνης που προσφέρει σουβλάκια για όλα τα γούστα, ακόμα και vegan γύρο.
Θα μπορούσε το κείμενο να τελειώσει εδώ και να σου πω απλά στην επόμενη επίσκεψη σου στην περιοχή να δοκιμάσεις, αλλά όχι, υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να μάθεις. Αρχικά, τα Mple Souvlakia ανήκουν στον Σάκη Βενέτη και προφανώς δεν είναι μπλε. Είναι executive chef των Electra Hotels & Resorts επομένως γνωρίζει πολύ καλά τι εστί γεύση και απόλαυση.
Mple Souvlakia: «Eat souvlaki like there is no tomorrow»
Ο χώρος είναι industrial και έχει την μπλε απόχρωση (εξού και η ονομασία), με στόχο να αναδείξει πως επικρατεί το ελληνικό στοιχείο στην παραγωγή. Το σύνθημά του (που όλους μας ενώνει) είναι: «Eat souvlaki like there is no tomorrow». Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά επικρατεί και το «πράσινο» αφού δεν χρησιμοποιούνται πλαστικά, ενώ τα προϊόντα ψήνοντα σε ξύλα ελιάς, και όχι κάρβουνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκτός από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο που όλοι αγαπάμε βαθιά, το τυλιχτό στα Mple Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, ακόμη και λουκάνικο κόκορα, που το συνοδεύουν με μια γλυκιά ντοματένια σάλτσα με σπετσερικό, ενώ την τιμητική του έχει και το ζυγούρι Τυρνάβου, αλλά και το κεμπάπ προβατίνας. (Τα λιγουρεύεσαι;)
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το κρέας εδώ είναι ο σταρ του τυλιχτού, αφού πατάτες δεν μπαίνουν. Όποιος θέλει να τσιμπάει και από μία, τότε μπορεί να τις παραγγείλει ξεχωριστά. Κι αυτό δείχνει πως η ποιότητα και η γεύση του κρέατος είναι τόσο τίμια, που αξίζει να την απολαύσει κανείς χωρίς επιπλέον γεύσεις.
Φυσικά, ο Σάκης Βενέτης δεν άφησε στην απέξω τους vegan, αφού μπορούν εξίσου να απολαύσουν την μαγεία του τυλιχτού στα Mple Souvlakia. Ο vegan γύρος φτιάχνεται από σελινόριζα και μαριναρισμένες ρίζες, ενώ συνοδεύεται με χειροποίητη vegan μαγιονέζα και τυλίγεται ακριβώς όπως ένα basic, non vegan σουβλάκι. Οταν η εποχή της σελινόριζας περάσει, τότε θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο, ίσως το παντζάρι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακόμα και οι σαλάτες πάντως ξεχωρίζουν αφού οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν την πλιγουροσαλάτα με αποξηραμένα σύκα Κύμης και λαδολέμονο λουίζας, μια σαλάτα με ρόκα, βουβαλίσια ελληνική μοτσαρέλα και dressing από παλαιωμένο συκόμελο και κολοκυθάκια σχάρας με λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, τσαντιλάτο μανούρι Ελασσόνας και αγουρίδα Λυραράκη.
Μια δοκιμή πάντως θα σε πείσει πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας.
Mple Souvlakia:
Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη
Ωράριο : Καθημερινά 17:00-00:30. Δευτέρα κλειστά
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr