Ο πιο επιτυχημένος θεσμός υψηλής γαστρονομίας Sani Gourmet, επέστρεψε ύστερα από δύο χρόνια αναμονής, στο Sani Resort. Από τις 20 μέχρι και 24 Μαΐου, εκπρόσωποι από τον χώρο των Media και επισκέπτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρόν για να γιορτάσουν την 15η επέτειο του, και να ζήσουν μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.
Με θέμα «Culinary Artisans», εννέα χαρισματικοί Έλληνες σεφ και πρεσβευτές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής συναντήθηκαν στον εμβληματικό χώρο του Sani Resort για να ξεδιπλώσουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους, προσφέροντας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες και αυθεντικές στιγμές απόλαυσης.
Αποκλειστικά για πέντε ημέρες, οι σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, Άνταμ Κοντοβάς, Γκίκας Ξενάκης, Βασίλης Μουρατίδης, Δημήτρης Παμπόρης, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, Μανώλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, φιλοξενήθηκαν στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian, για να δημιουργήσουν Degustation Menus με έμπνευση από τα αγαπημένα τους signature πιάτα και τις προσωπικές τους γαστρονομικές καταβολές, άρτια συνδυασμένες με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.
Οι εννέα κορυφαίοι Έλληνες σεφ κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, χαρίζοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων και την ευκαιρία στους καλεσμένους να γευτούν δημιουργικά και ευφάνταστα πιάτα που συνδυάζουν διαφορετικές κουζίνες με τη μεσογειακή, καθώς και εκλεπτυσμένες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, μέσα από μια σύγχρονη και πρωτότυπη εκδοχή τους.
Κατά τη διάρκεια του φετινού Sani Gourmet, οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε side events που διοργάνωσε ο θεσμός αποκλειστικά γι’ αυτούς με τους στρατηγικούς συνεργάτες του. Η Aegean Airlines ταξίδεψε τους προσκεκλημένους στο Sani Resort, ενώ η Taittinger Champaign τους υποδέχτηκε προσφέροντας ένα δροσερό καλωσόρισμα με την εξαιρετικής ποιότητας σαμπάνια. Στην Patisserie οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ένα ξεχωριστό pairing event, δοκιμάζοντας εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνια Nespresso συνδυασμένα με τις πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες της executive pastry σεφ Λίζας Κερμανίδου.
Παράλληλα, η Lidl Ελλάς προσέφερε στους καλεσμένους ένα βιωματικό Masterclass γύρω από το “no food waste”, με την καθοδήγηση της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου, ενώ στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι έχοντας αφομοιώσει τις βασικές αρχές γύρω από τις πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων απόλαυσαν ένα γεύμα πέντε πιάτων εμπνευσμένα από το «μάθημα» που συμμετείχαν οι καλεσμένοι.
Στην εντυπωσιακή Sani Marina, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Sani Resort, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου το δημοφιλές Sani Gourmet party. Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με θέα τη θάλασσα και καλοκαιρινή διάθεση, οι καλεσμένοι είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των εννέα χαρισματικών Ελλήνων σεφ με amuse-bouche, συνοδευτικά cocktails, δροσερή μπίρα Fischer και live music.
O κος Δημήτρης Κοντός, Chief Operating Officer του Ομίλου Sani/Ikos, ανέφερε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος συμπληρώνονται τα 15 χρόνια του μεγαλύτερου γαστρονομικού θεσμού της χώρας. Το Sani Gourmet αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας απ’ όλο τον κόσμο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε θερμά τους εννέα Έλληνες σεφ που μας τίμησαν με την παρουσία τους και το έμπειρο προσωπικό του resort μας που υποστήριξε το Sani Gourmet 2022, προσφέροντας στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών».
Φέρνοντας στο προσκήνιο τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή, το Sani Gourmet 2022 ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δημιουργώντας έντονες γευστικές αναμνήσεις, ευχάριστα συναισθήματα και μια γλυκιά προσμονή συνάντησης για την επόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού εφαρμόστηκαν πρακτικές μηδενικών οργανικών απορριμμάτων, στοχεύοντας στη μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Το Cookoovaya στο Saint-Tropez: Το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που πάει στο εξωτερικό
Το Ceresio7 Mykonos ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το καλοκαίρι του 2022
Το Ceresio7 Mykonos ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το καλοκαίρι του 2022