Οι σούπες αποτελούσαν από πάντα μέρος κάθε κουζίνας από την ευρωπαϊκή μέχρι την ασιατική με παραλλαγές βέβαια, ως προς τα συστατικά. Μπορεί σε μερικούς από εσάς οι σούπες να φαίνονται κάπως παρωχημένες και να μην αποτελούν την πρώτη γευστική επιλογή όμως είναι από τα πιο θρεπτικά φαγητά και ιστορικά ήταν πάντα γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Ποιες είναι οι πιο εύγεστες σούπες στον κόσμο;

Banga, Νιγηρία

σούπες

Φρέσκο γατόψαρο, βοδινό κρέας και αποξηραμένα θαλασσινά συνδυασμένα με έλαιο από φοίνικα αποτελούν την αυθεντική Banga. Η συγκεκριμένη σούπα, είναι τόσο δημοφιλής στην Νιγηρία που πωλείται και έτοιμο μείγμα το οποίο περιλαμβάνει αφρικανικό μοσχοκάρυδο, σπόρους castor, orima, jansa και φύλλα beletete τα οποία στη συνέχεια αναμειγνύονται με κόκκινη σάλτσα.

Beef pho (phở bò), Βιετνάμ

σούπες

Αποτελεί από τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα του Βιετνάμ με την παραδοσιακή συνταγή να μαγειρεύεται με ωμό, βόειο κρέας ελαφρώς μαγειρεμένο σε ζωμό ο οποίος φτάχνεται από κανέλα, γλυκάνισο και άλλα πικάντικα μπαχαρικά. Συνοδεύεται εξαιρετικά με noodles ρυζιού.

Bouillabaisse, Γαλλία

σούπες

Ένα πιάτο που ξεκίνησε με τα ψάρια και τα θαλασσινά της ημέρας κάτι σαν την δική μας κακαβιά αποτελεί την διασημότερη σούπα της Γαλλίας. Η Bouillabaisse, περιλαμβάνει κρόκο, ελαιόλαδο, μάραθο, σκόρδο και ντομάτες που αναμειγνύονται με τουλάχιστον τέσσερα είδη ψαριών και θαλασσινών.

Caldo verde, Πορτογαλία

σούπες

Η Caldo verde  ξεκίνησε από την οινοπαραγωγική περιοχή Minho της Πορτογαλίας και από τότε κατέκτησε τους λάτρεις της γαστρονομίας. Την συγκεκριμένη σούπα θα την βρείτε σχεδόν παντού από καφέ μέχρι καλά εστιατόρια και η συνταγή της περιλαμβάνει πατάτες, κρεμμύδια και λεπτοκομμένα λαχανικά. Σε κάποιες περιπτώσεις θα την βρείτε και με το παραδοσιακό πορτογαλικό λουκάνικο, chouriço που θα την κάνει πιο spicy και χορταστική.

Chorba frik, Τυνησία

σούπες

Αποτελεί από τα αγαπημένα πιάτα την περίοδο του Ραμαζανιού. Οι τρυφεροί κόκκοι του σιταριού αναμειγνύονται με ζωμό ντομάτας και αρωματικά μπαχαρικά. Τα παραπάνω, συνοδεύονται από ρεβίθια και μία επιλογή από κοτόπουλο, μοσχάρι, πρόβειο κρέας ή αρνί. Σερβίρεται με ψωμί kesra.

Gazpacho, Ισπανία

σούπες

Κι όμως, αυτή η σούπα δεν είναι για να σας ζεστάνει αλλά για να σας δροσίσει! Η σημερινή της εκδοχή περιλαμβάνει ντομάτες, αγγούρια, σκόρδο και ελαιόλαδο μαζί με τριμμένη φρυγανιά που προσθέτει σώμα στο φαγητό. Είναι ιδανική για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Gumbo, Ηνωμένες Πολιτείες

σούπες

Όπως όλη η Αμερική έτσι και οι σούπες της είναι ένα κράμα γευστικών επιρροών. Η Gumbo αποτελεί έναν συνδυασμό γαλλικής κουζίνας με στοιχεία από την κουζίνα των ιθαγενών και της δυτικής Αφρικής. Θαλασσινά, κοτόπουλο ή λουκάνικο μαζί με αλεσμένα, αποξηραμένα φύλλα sassafras είναι μόνο μερικές από τις πολλές εκδοχές του συγκεκριμένου πιάτου η ιστορία του οποίου φτάνει πολλά χρόνια πίσω.

Στο επόμενο ταξίδι σας ξέρετε τι πιάτο θα αναζητήσετε!

Διαβάστε ακόμα: «Phat Bunny: Ο ροζ λαγός στο Περιστέρι ξέρει στ’ αλήθεια από καλά μπέργκερ»